Honden - vervoer

Het komt regelmatig voor dat u uw hond mee wilt of moet nemen. Bijv. om naar de bossen te gaan of een bezoekje aan de dierenarts. Het is dan prettig als de hond ‘veilig’ vervoerd kan worden. In ons assortiment hebben wij een groot aanbod van vervoersbenches, vervoersboxen, loopplanken, gordels, veiligheidstuigen, fietskarren, draagtassen en wandelwagens. Als een hond wat langer onder weg is, zijn er speciale vervoer picknicksets zodat uw hond niks te kort kan komen.

De bench:
De bench kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Uw hond is sneller zindelijk met het gebruiken van een bench, uw hond kan niets kapot bijten als u er niet bent, uw hond heeft een ‘eigen’ plekje en een bench is gemakkelijk om de hond in te doen bij het vervoeren.

Wij hebben in ons assortiment verschillende benches en transportkooien, een aantal types vindt u hieronder:

  • IJzeren Bench: dit is de standaard bench en het meest gebruikte type. Deze draadkooien zijn verkrijgbaar in vele maten en diverse types, kleuren en prijscategorieën/kwaliteitsklasses.
  • Nylon bench: lichtgewicht bench en gemakkelijk mee te nemen, let op dat dit niet voor alle honden geschikt is in verband met het kapot krabben en bijten.
  • Varikennel: dit is een beige kunststofbox die wordt goedgekeurd door alle vliegtuigmaatschappijen. We hebben deze bench/ vervoersbox in zes verschillende maten.
  • Ferplast Atlas: dit zijn kunststof vervoersboxen van zware kwaliteit en een prima afwerking. Deze vervoersboxen zijn in verschillende maten en modellen bij ons te verkrijgen.
  • Dog-box: dit zijn de professionele vervoersboxen op het gebied van dierenvervoer. De box heeft zware kwaliteit spijlen, is luxe uitgevoerd en is in diverse verschillende modellen te verkrijgen. Voor iedere auto is wel een passend model.

 

Voor de bench hebben wij verschillende benodigdheden:

  • Water en voerbakje: als je de hond regelmatig in de bench laat, is het verstandig om er een water- en voerbakje in te zetten. Voor de bench heb je speciale drinkflessen om knoeien te voorkomen en bakjes die je aan de bench kan klemmen om omstoten te voorkomen.
  • Rubberen voetjes: deze kunnen onder een draadkooi. De voordelen hiervan is dat je geen roestvorming krijgt door de bench en krassen op de vloer worden tegengegaan. Door de rubberen voetjes rammelt de bench minder op de grond.
  • Benchkleed/kussen: heb je in verschillende materialen. Voordelen van een vetbed zijn dat daar gemakkelijk vocht in trekt en snel droog aanvoelt. Deze zijn makkelijk uit te wassen in de wasmachine. Kussens van skai of gladde stof zijn gemakkelijk af te vegen met een doek en moeten daardoor minder vaak gewassen worden.
  • Benchhoes: Een nylon hoes die je om de bench kunt maken die de hond meer rust geeft (minder afleiding).

 

De loopplank:
Sommige honden zijn te zwaar om in de auto te zetten met een bench. Deze honden kun je via een hondenloopplank in de auto laten lopen. Dit is zelfs beter voor de gewrichten van de hond (en mens) dan dat hij erin springt. Loopplanken heb je in verschillende varianten. Voor de lage auto’s heb je een korte loopplank (halfstep) en voor hogere auto’s een lange (dogstep).
 

De gordel en een veiligheidstuig: 
De hond kan in de auto vastgezet worden met zijn tuig aan een autogordel, of achter in de kofferbak. Een autogordel vastzetten aan de halsband van een hond kan gevaarlijk zijn. Daarom raden wij een tuig aan bij het vastzetten van de hond in de auto.
 

Het autorek en een autokleed:
De plaats waar je de hond neer wilt leggen in de auto wordt vaak voorzien van een autokleed om te voorkomen dat de haren in de bekleding gaan zitten.
Als je de hond in de kofferbak of op de achterbank plaatst is het verstandig om gebruik te maken van een autorek. Hierdoor voorkom je dat de hond naar voren komt of schuift bij het remmen.
 

Met de hond fietsen:
Sommige honden hebben erg veel energie. Die honden kun je uitlaten met de fiets. Om dat op een veilige manier aan te pakken wordt er gebruik gemaakt van een speciale fietssteunen met wandellijn. Deze fietssteunen zorgen ervoor dat je veilig met twee handen aan het stuur kunt fietsen. Door de veer of het elastiek in het mechanisme voel je ook haast niets als de hond trekt. Tevens kan de hond niet tussen de wielen komen.

Er zijn baasjes die graag fietsen, maar de conditie van de hond laat het niet toe om mee te lopen. Voor deze is de oplossing een hondenfietskar of een fietsmand voor voorop of achterop de fiets. De hondenfietskar wordt vaak voor grotere honden gebruikt. De hond moet je altijd spelenderwijs aan de fietskar of fietsmand laten wennen. Laat je hond thuis wennen in een rustige omgeving en niet geforceerd in de winkel.

Voor zowel de fietsmand als de fietskar geldt dat de hond d.m.v. een fietsketting veilig erin kan blijven zitten. Gebeuren er in het begin ongelukken, dan zal je hond dit niet snel vergeten.

 

Draagtassen en wandelwagens: 
Als je ver wilt gaan wandelen, maar de conditie van de hond laat dit niet toe, dan kun je gebruik maken van een draagtas of een wandelwagen. Kleine hondjes kun je gemakkelijk meenemen in een draagtas, maar grotere honden worden daarin te zwaar. Daarvoor zijn er speciale hondenwandelwagens voor honden tot 65 kg.

Tijdens het wandelen is het aan te raden een poepschep en/of poepzakjes mee te nemen voor de uitwerpselen van de hond. Voor de poepzakjes zijn er gemakkelijke kokertjes die je aan je riem kunt bevestigen zodat je niks extra’s mee moet dragen.