Bestrijding van ongedierte op uw huisdier

Bestrijding van ongedierte op uw huisdier:
Regelmatig kan het voorkomen dat uw huisdier last heeft van ongedierte. Dit merk je vaak aan veel jeuk, krabben, geïrriteerd gedrag etc. Om het ongedierte wat uw huisdier mogelijk heeft te kunnen bestrijden hebben wij hiervoor producten opgenomen in ons assortiment.


Parasieten:
Er zijn interne en externe parasieten. De bekendste interne parasieten zijn wormen en de bekendste externe parasieten zijn bloedluizen, mijten, vlooien en teken. Hieronder zijn de verschillende parasieten, de bijbehorende symptomen en de bestrijding kort omschreven.


Interne parasieten:

 • Wormen: Wormen zijn darmparasieten, schadelijk voor mens en dier. Ontworm daarom tijdig. Ontworm altijd na vlooienbesmetting, omdat vlooien lintwormen overbrengen. Kenmerken van een wormbesmetting kunnen zijn: een doffe vacht, gewichtsverlies, verhoogde eetlust en/of sleetje rijden op het achterwerk.
  • Wormen bij vogels/knaagdieren: Om wormen bij vogels en knaagdieren te kunnen bestrijden hebben we onder andere de volgende producten van Beaphar in ons assortiment:  Worminal, Ascapinal en Anti-parasiet. Wij geven u graag advies over een product wat het best bij uw huisdier past.
  • Wormen bij honden en katten: Bij pups is dit op 2, 4, 6 en 8 weken, daarna maandelijks tot 6 maanden. Hierna is 4 maal per jaar in de meeste gevallen voldoende. Om wormen bij honden en katten te kunnen bestrijden hebben we pasta’s, tabletten en granulaat in ons assortiment. Wij adviseren u graag over het product wat het best bij u en uw huisdier past.


Externe parasieten:

 • Bloedluizen: Bloedluizen zijn hele kleine rode beestjes die voor veel jeuk (onrust) kunnen zorgen. Bloedluizen zitten in de omgeving en op de dieren. Het is daarom belangrijk om beide te behandelen. Wij adviseren u graag over het product wat het best bij u en uw huisdier past.
 • Mijten: Mijten kunnen zorgen voor een geïrriteerde huid bij uw vogel of knaagdier. Bij cavia’s komen mijten regelmatig voor. Dit kan al komen door een kleine verandering in de omgeving van de cavia. Middelen tegen mijten van Beaphar zijn Anti- luchtpijpmijt, Anti-schurft en Anti-parasiet. Wij adviseren u graag over het product wat het best bij u en uw huisdier past.
 • Teken: Teken zijn parasieten. Als een dier of mens de plaats passeert waar ze zich bevinden laten ze zich vallen. Vervolgens bijten ze zich vast in de huid van dieren en mensen om bloed te zuigen. Teken komen vooral voor bij honden en katten en kunnen verschillende ziektes overbrengen. Producten die wij in ons assortiment hebben die preventief tegen teken werken zijn: Scalibor Protectorband, Frontline Spot On, Frontline combo, Frontline Spray, Exil Tick Off Combispray, Exil Tick Off Knijpampullen. Wij adviseren u graag over het product wat het best bij u en uw huisdier past.

  Mocht het toch voorkomen dat uw huisdier een teek heeft gekregen, dan hebben wij hiervoor verschillende tekentangetjes in het assortiment en Tick-Away van Beaphar voor het veilig verwijderen van de teek. Tevens hebben wij een krachtige tea tree olie die u een paar druppels in een plantensproeier kunt oplossen en kunt sproeien om de teken af te weren.
   
 • Vlooien: Wanneer uw hond of kat vlooien heeft, zal dit niet tot uw huisdier beperkt blijven. Vloeren en meubels zitten dan vaak vol met eitjes, larven en poppen van de vlo. Als er geen maatregelen getroffen worden zal zich een vlooienplaag ontwikkelen. Vlooienbeten veroorzaken jeuk, bloedarmoede en lintwormen. Belangrijk bij vlooienbestrijding is het behandelen van de omgeving en het dier zelf. Voor het dier hebben we preventieve maatregelen en bestrijdende maatregelen.Voor alle manieren van bestrijden hebben wij producten in ons assortiment.