Het ontstaan van onze dierenwinkel

Een combinatie tussen ondernemerschap en onze grote passie voor dieren

Het begon allemaal in 1979 aan de Oude Grintweg/Keizerweg te Oirschot. In het begin hield de familie voornamelijk vogels, na deze jarenlang hobbymatig gehouden te hebben nam de handelsgeest van Ad Sr. het over en is de dierenwinkel opgericht. Na 7 jaar, in 1986, werd de garage te klein en is besloten om de winkel verder uit te breiden. De passie voor dieren en het ondernemen zorgde er voor dat het assortiment in rap tempo groter werd. Een groter assortiment en een goede voorraad zijn immers belangrijk om de klant tevreden te houden. In de 17 jaar daarna bleef de winkel groeien en werd het pand, grenzend aan het woonhuis van de familie, meerdere malen uitgebreid en was er nog weinig ruimte over om te wonen. In al deze jaren is de passie voor dieren altijd gebleven, dit was onder andere te zien aan de vele dieren in en rond de winkel. Service heeft altijd (en nog steeds) hoog in het vaandel gestaan. De winkel bleef groeien, zo veel zelfs dat een verhuizing op korte termijn nodig zou zijn.

Op dat moment (2003) kwam het oude C1000 pand enkele honderden meters verderop aan de Gasthuisstraat vrij, al snel werd besloten om te verhuizen naar dit pand. Met dit besluit werd de dierenwinkel van een kleine zaak opeens de grootste van Brabant. De winkel kreeg een reuze assortiment, met alles voor bijna iedere diergroep. De zaak was, met 1000 m2 groter dan ooit, maar nog steeds stonden service en klantgerichtheid bovenaan. Met deze ruimte kon een totaalpakket aan dierenbenodigdheden aangeboden worden, iets wat niet veel voor kwam in de dierenwereld met kleine zaakjes. Vele diergroepen kregen een compleet eigen afdeling binnen de zaak. Na de verhuizing naar dit nieuwe pand is de oude winkel ingericht als dierenpension voor in de vakantieperiode. Het dierenpension is inmiddels gestopt, door de enorme gorei van de winkel. Mede dankzij de oververhuizing kon de winkel blijven groeien en zijn klantenkring uitbreiden, ook deze keer ging het weer zo vlug dat ook dit winkelpand al vlug te klein werd..

Na 3 jaar en diverse uitbreidingen binnen het nieuwe pand werd besloten dat er meer ruimte nodig was om voorraad op te slaan en de grotere producten uit te stallen. Op het industrieterrein is toen een pand vrijgekomen die zeer geschikt was voor het doel. De familie heeft hier toen in 2006 een groot magazijn en showroom van in totaal 1200 m2, een werkplaats en een buitenterrein van 1700 m2 geopend; Groothandel Kooi&Kennelbouw van Nunen. Deze nieuwe locatie was zeer geschikt voor het laten lossen van vracht doormiddel van vrachtwagens, de bouw van kennels en volières, uitstal van grote verblijven en ook geschikt als opslag van de voorraad. Twee jaar na in de gebruik name van de showroom is in 2008 besloten om de werkplaats te vernieuwen, waarna deze 375 m2 groot werd en de eigen productie van dierenverblijven professioneel neergezet kon worden, maatwerk is geen probleem. Eén jaar hierna, in 2009, was ook deze locatie te klein en is besloten om een extra hal van 800 m2 in gebruik te nemen als magazijn en het oude magazijn in de andere hal bij de showroom te betrekken. Op dat moment bestond de zaak dus uit de 1000m2 grote dierenwinkel in het dorp en de 1200 m2 showroom, 1325 m2 buitenterrein, 375 m2 werkplaats en 800 m2 magazijn op het Industrieterrein. Deze locatie was bovendien zeer geschikt om de grootverbruikers te bedienen.

Gedurende de jaren is ook deze locatie diverse malen uitgebreid en verbouwd en is in 2012 besloten de gehele dierenspeciaalzaak aan de Gasthuisstraat 59 over te verhuizen naar de locatie op Industrieweg 14 te Oirschot (Industrieterrein De Stad). Hiervoor was wel een grote aanpassing nodig aan die locatie: een extra verdieping diende geplaatst te worden om alles onder één dak te krijgen. Na een rigoureuze verbouwing is de dierenspeciaalzaak verhuisd naar de verbouwde locatie. Sinds dien (2013) zitten Dierenspeciaalzaak & Kooi- en Kennelbouw van Nunen eindelijk onder één dak. Deze locatie biedt nu duizenden vierkante meters dierplezier. 2400 m2 dierenwinkel, 1325 m2 buitenterrein, 800 m2 magazijn met ruim 350 palletplaatsen en 375 m2 werkplaats maken de dierenwinkel tot wat deze nu is. Hierdoor is alles direct gemakkelijk te combineren en is er voldoende voorraad direct op de locatie aanwezig.  Bovendien beschikt deze locatie over een ruime parkeergelegenheid (gratis) en genoeg ruimte om grotere dierenverblijven uit te stallen.

Wij heten jullie van harte welkom!