Fretten - huisvesting

U kunt fretten zowel binnen- als buitenshuis houden. Een binnenverblijf geniet misschien de voorkeur, omdat er dan meer contact met de dieren mogelijk is, maar huisvesting buitenshuis is geen probleem voor het dier.

  • Frettenkooi: Fretten hebben ruimte nodig en kunnen niet in een heel klein hokje verblijven. Voor een binnenkooi kunt u het beste een kooi kiezen met verdiepingen en een hangmat. Fretten zijn namelijk uitstekende klimmers en kunnen ook via het traliewerk van de kooi omhoog. Het is verstandig om op de deurtjes van de frettenkooi een slotje te bevestigen omdat fretten goede uitbrekers zijn. Wij hebben verschillende ruime frettenkooien en slotjes in ons assortiment.
  • Frettenbak: Een fret is vaak zindelijk. Als je een frettenbak in de hoek van de kamer plaatst, zal het dier daar bijna altijd zijn behoefte doen. De frettenbak die je kiest kan open zijn of één met een kap erop. Deze hebben we in verschillende maten, modellen en kleuren in ons assortiment.
  • Bodembedekking: De luchtwegen van fretten zijn zeer gevoelig voor stof. Op de bodem van de kooi moet daarom een stofvrije ondergrond liggen bijv. cornbedding, beukensnippers of katoenvezel.
  • Een slaapplekje: Een fret vindt het erg prettig om een mandje, kussentje of een kleedje te hebben waarop het kan slapen/ rusten. Kussens, mandjes en kleedjes hebben we van katoen, in het skai, van vetbed, in waterafstotend materiaal, suedine in dunne en dikke varianten. Daarnaast hebben we diverse hangmatjes voor in de kooi en slaapzakken die gevoerd zijn, waarin een fret graag ligt te rusten.
  • Voerbak en waterbak: We hebben een ruime sortering voer- en waterbakken van de materialen steen, roestvrij staal en kunststof. Stenen en roestvrij stalen bakken zijn goed schoon te maken en blijven goed staan. Een fret vindt een waterval/ fontein vaak erg prettig omdat hij houdt van stromend water. Dit kan gebruikt worden i.p.v. een waterbakje.
  • Dierenverblijfreiniger: Regelmatig het verblijf en de frettenbak van uw fret schoonmaken met dierenverblijfreiniger is een aanrader. Het verdrijft onaangename geurtjes, is insectwerend en laat een frisse geur achter.
  • Krabpaal/ krabplank: Om een krabpaal of krabplank in huis te plaatsten, kun je voorkomen dat je fret de meubels of gordijnen gebruikt voor het scherpen van zijn nagels. Krabpalen hebben we van klein tot groot in ons assortiment.
  • Speelgoed: Zorg voor speeltjes waar u samen mee kunt spelen als wel voor speeltjes waar de fret alleen mee kan spelen. Je hebt hiervoor frettenspeeltjes, maar een fret kan vaak ook goed met kattenspeeltjes overweg. Daarnaast hebben wij snackballen voor de fret. De fret probeert spelenderwijs het snoepje uit de snackbal te krijgen.
  • Frettengeur: Fretten hebben een doordingende lichaamsgeur waardoor ze liever buiten gehouden worden. Deze lichaamsgeur en de geur van de ontlasting is te reduceren door een ‘bio-odor’ in het drinkwater te gebruiken.