Fretten - voeding en verzorging

Voeding:
Sommige mensen voeren de fret kattenvoer, maar dit is minder geschikt voor de fret, het voldoet niet compleet aan de voedingsbehoefte van de fret. Je hebt verschillende frettenvoeders. Er zit veel verschil in de kwaliteit van het frettenvoer. Bij een fret merk je dit direct aan de geur en aan de hoeveelheid ontlasting. Jonge fretten kun je het best speciale fretten babyvoeding geven. Dit zorgt voor een goede ontwikkeling van zijn lichaam.

Daarnaast is een speciale ‘frettenolie’ een goede aanvulling op zijn voer. Dit zorgt voor een zachte vacht en gezonde huid. In ons assortiment hebben we o.a. frettenvoer van de merken Totally Ferret, Supreme, Versele-Laga Complete.

Snacks:

Als beloning voor de fret kun je hem vitaminepasta geven. Dit is voor hem een gezonde snack. Tevens zijn er speciale fretten vleessnoepjes en worstjes waarmee je hem extra kan verwennen. Deze hebben wij van verschillende merken in verschillende smaken in het assortiment.

Verzorging:

De juiste verzorging van uw fret speelt een belangrijke rol om hem in conditie te houden en hem er stralend uit te laten zien. Wij adviseren u graag bij een keuze naar de juiste inwendige en uitwendige verzorging.

Uitwendige verzorging:

  • Borstel: Een fret zal al zijn nesthaartjes na verloop van tijd gaan verliezen. Om te voorkomen dat ze overal liggen is het verstandig om uw fret regelmatig te borstelen. Zo went hij eraan. Een borstel met gebogen pinnetjes haalt over het algemeen veel losse haren uit de vacht.
  • Nagelknipper: Om ervoor te zorgen dat de nagels van de fret niet te lang worden, moet je ze regelmatig knippen met een nagelknipper.
  • Shampoo: Een fret mag je af en toe wassen met een speciale frettenshampoo om de minder aangename geur te verminderen. Wij hebben frettenshampoo van verschillende merken in het assortiment.
  • Geurtjes: Fretten hebben een doordingende lichaamsgeur waardoor ze liever buiten gehouden worden. Deze lichaamsgeur en de geur van de ontlasting is te reduceren door een ‘bio-odor’ in het drinkwater te gebruiken. Om uw fret snel weer fris te laten ruiken, kunt u gebruik maken van geurtjes. Deze spray je op de fret. We hebben deze geurtjes van de merken Jean Peau en Beau Beau.
  • Dierenverblijfreiniger: Regelmatig het verblijf (inclusief de frettenbak) van uw fret schoonmaken met dierenverblijfreiniger is een aanrader. Het verdrijft onaangename geurtjes, is insectwerend, ontsmettend en laat een frisse geur achter.
  • Overige: Naast de bovenstaande producten hebben we natuurlijk nog andere artikelen voor de uitwendige verzorging voor uw fret o.a. schoonloopmatje voor de frettenbak (hierop lopen ze hun pootjes schoon), verzorgingsspray en anti-geur olie.

Inwendige verzorging:

  • Parasieten: Parasieten zijn vervelende beestjes die veel jeuk bij de fret kunnen veroorzaken. Om te voorkomen dat uw fret parasieten krijgt, kunt u hem regelmatig behandelen met anti- parasiet. Dit zijn pipetjes die werkzaam zijn tegen mijten, luizen en inwendige parasieten zoals spoel- en zweepwormen.
  • Oorreinigingsmiddelen: Veel fretten hebben vaak last van vieze oren en oormijt. Houdt de oren daarom goed schoon met voor de fret geschikte oorreinigingsmiddelen.
  • Vitaminepasta: Om uw fret er optimaal uit te laten zien en ervoor te zorgen dat hij niks te kort komt aan voedingsupplementen, kunt u vitaminepasta gebruiken als aanvulling. Deze pasta vinden de fretten vaak erg lekker.
  • Overige: Naast de bovenstaande producten hebben we natuurlijk nog andere artikelen voor de inwendige verzorging voor uw fret.