Hengelsport - accessoires

Naast een complete sortering molens, hengels, lokvoeders en aas hebben wij een zeer grote sortering accessoires voor de visser.

Schep- en leefnetten:

In ons assortiment hebben we schepnetten in verschillende lengtes, netformaten en varianten. We verkopen van diverse modellen ook lossen netten en stelen. Leefnetten hebben we in diverse lengtes van 1 meter tot 3,5 meter lengte in verschillende diameters, met en zonder steel. Tevens hebben we bewaarzakken voor de karper.


Onthakingsmatten & hakenstekers:

Om de gevangen vis in goede conditie terug te plaatsen, is het van belang een onthakingsmat te gebruiken. De vis die op de onthakingsmat ligt beschadigd zichzelf niet en zal na de vangst zonder beschadigingen terug kunnen keren in de vijver. Onthakingsmatten hebben we van diverse merken, waaronder Lion Sports.

Gebruik bij het vissen een geschikte hakensteker waardoor de vis zonder schade terug het water in kan. Wij hebben diverse modellen hakenstekers, onthakings tangen en bekspanners voor de roofvis.


Hengelsteunen:

Doordat bij ons de diversiteit aan hengels zeer groot is, hebben wij ook veel verschillende hengelsteunen in ons assortiment. We hebben hengelsteunen voor de vaste hengel en de werphengel in diverse prijscategorieën. Daarnaast hebben we sets waar meerdere hengels tegelijk in kunnen, deze worden rodpots genoemd. Rodpots hebben we in verschillende varianten, van lichte en zwaardere uitvoering.


Stoelen en stretchers:

Vissen is vaak rustgevend. Om lekker te kunnen genieten aan de waterkant is het prettig als je comfortabel kunt zitten. Daarvoor hebben wij in ons assortiment diverse visstoelen en stretchers. We hebben visstoelen die zeer gemakkelijk zijn mee te nemen, maar ook vissersstoelen waarop je dagenlang comfortabel kunt zitten (denk hierbij aan de karperstoelen).


Viskisten en zitkoffers:

Doordat er een grote diversiteit aan visspullen is, is het handig om deze gemakkelijk bij elkaar op te kunnen bergen. Zo hebben wij voor iedere visser wel een viskist die hem aanspreekt. Wij hebben grote uitgebreide viskoffers waar je op kunt zitten, maar ook zeer compacte, prijsgunstige draagkoffers die gemakkelijk mee te nemen zijn.


Foederalen en tassen:

Op het gebied van tassen hebben wij diverse soorten. In deze foederalen en tassen kan de visser gemakkelijk zijn benodigde materialen meedragen. Voor de verschillende vissers hebben we verschillende tassen en foederalen. Zo heeft een karpervisser hele andere behoeften dan een snoekvisser etc.


Dobbers:

Dobbers hebben wij van groot tot klein, in diverse gewichten in het assortiment voor de werphengel en voor de vastehengel. We hebben o.a. schuifdobbers, vaste dobbers, dobbers verzwaard met lood, dobbers om een breekstaaf in te doen of met een lampje op batterijen.


Lood en voerkorven:
Lood en voederkorven hebben we in verschillende soorten:

 • Knijploodjes: in diverse assortimentverpakkingen
 • Schuiflood: van 1 gram tot 50 gram
 • Botlood: van 5 gram tot 60 gram
 • Wartellood:  van 1 gram tot 100 gram
 • Tubelood: van 20 gram tot 80 gram (vooral voor de karpervisserij)
 • Pijllood als knijpertje: van 5 gram tot 20 gram
 • Pijllood met kurk: van 5 gram tot 20 gram
 • Ankerlood van 75 gram tot 250 gram (voor zeevissen of in zwaar stromend water)
 • Verzwaarde voerkorven van 10 gram tot 80 gram (met - en zonder afhouder) Voederkorven hebben wij in metaal en kunststof. We hebben voederkorven die speciaal voor lokvoer bestemd zijn en voederkorven die speciaal voor maden gebruikt worden.
 • Toplood: in verschillende varianten
   

Angels/ haken en onderlijnen:

We hebben losse angels en complete onderlijnen. We hebben angels met en zonder oog, van heel klein tot groot. Van een enkele haak tot een dreg. We hebben complete onderlijnen voor de gewone visserij, maar ook stalen onderlijnen voor de roofvis en paternosters voor de zeevis. Bij de paternosters zitten er meerdere haken op één lijn. Kortom, we hebben een ruime sortering aan angels/haken en onderlijnen.
 

Nylon en gevlochten lijnen:
In ons assortiment hebben wij nylon in verschillende diktes en van verschillende merken o.a. van  Almega. Gevlochten lijnen hebben we o.a. van Albatros en Multi Braid Pro.
 

Wartels en afhouders:
We hebben verschillende modellen en grote van de wartels en de afhouders. Dus voor iedere visser en iedere vistechniek zit er wel wat bij.
 

Pluggen, blinkers, twisters, shads en kunstvisjes:
Voor de roofvis hebben wij een divers assortiment aan kunstaas.

 • Pluggen: worden voornamelijk voor de grote roofvissen gebruikt. Deze zijn variërend van 3 cm tot 30 cm. We hebben deze van o.a. de merken  Albatros en Predox.
 • Blinkers: worden gebruikt voor de grotere roofvis maar ook voor de baars en forel. Deze hebben wij in verschillende maten, kleuren en varianten.
 • Twisters, shads en kunstvisjes: hebben we in verschillende kleuren en lengtes. Deze hebben we met en zonder haak. Tevens hebben we hiervoor ook alle loodkoppen.


Tangen, scharen en messen:
Tijdens het vissen is het makkelijk om een schaartje, tangetje of een goed vissersmes bij te hebben. Deze kun je gebruiken om een draad door te knippen of te snijden, loodjes op de lijn te knijpen maar ook los te maken.Tevens hebben wij diverse messen om de vissen te slachten en te fileren.
 

Rookovens:
De meeste consumptievissen smaken het beste gerookt. Wij hebben diverse rookovens om uw gevangen vis te roken. De hoge rookovens zijn zeer geschikt voor paling of andere vissen die je wil hangen. De tafelmodel rookovens worden gebruikt om de vis op te leggen, deze zijn zeer geschikt voor kleinere vissoorten en forel.

Voor de rookovens hebben wij de houtsnippers en rookmot in het assortiment.


Lampen, breekstaafjes, hoofdlampen:

Er word ook veel ‘s nachts gevist, vooral op de karper. Het is dan belangrijk dat je je spullen kunt vinden om te zien waar je mee bezig bent. Er zijn veel verschillende mogelijkheden om je spullen zichtbaar te maken.

 • Breekstaafjes: deze hebben wij in verschillende kleuren en maten ideaal voor in dobbers aan de steunen hengeltop etc.
 • Lampen: we hebben lampen op batterijen en oplaadbare lampen.
 • Hoofdlampen: deze hebben we in diverse formaten en soorten.
   

Wegen:
Vooral bij de grote vissen is het interessant om het gewicht te weten. Hiervoor hebben wij weegschalen met een haak waaraan je een weegzak kunt hangen om de vis in te leggen. Wij hebben hier verschillende weegzakken voor. Tevens hebben wij speciale onthakingsmatten waarin je de vis meteen kunt wegen.
 

Madendozen:
Om uw aas goed te kunnen bewaren hebben wij verschillende maten en soorten madendozen. We hebben deze van groot tot klein. Tevens hebben wij madendozen met een dubbele rand. Het voordeel van deze dozen is dat we deze met het vissen open kunnen laten staan zonder dat de maden er uit kruipen. Voor deze bakken hebben wij ook poten om de bakken op hoogte bij je te kunnen zetten. Daarnaast zijn er koeltassen waarin je madenbakken precies inpassen om je maden koel te houden.
 

PVA artikelen (draad, zakjes en kous):
De PVA zakjes en draden worden veel gebruikt om bij te voeren met de werphengel, voornamelijk met het karpervissen. In deze zakjes of aan deze draad kun je boilies doen die je aan de vislijn maakt. Zodra de PVA in het water komt lost deze op en komt het voer in de buurt van de haak te liggen.
 

Beetverklikkers en piepers:
Beetverklikkers en piepers worden vooral bij het karpervissen gebruikt maar is ook zeer goed te gebruiken bij andere vistechnieken. Het is bij een pieper altijd belangrijk om een waker aan de lijn te hangen. Hierdoor krijgt u ook signaal door de pieper als een vis met de lijn teruggezwommen komt. Beetverklikkers en piepers hebben wij o.a. van Albatros en Soul en Lion sports.

Ook hebben wij hele simpele beetverklikkers die je aan de lijn van de werphengel haakt. Zodra u beet heeft beginnen deze te bewegen. Tevens zijn er diverse topbellen en toplichtjes.
 

Bolienaalden en boortjes:
Tevens hebben wij alle accessoires om de boilies en de pallets te boren en aan de hair te hangen zoals boilie boortjes en boliehaken en bolienaalden


Winterartikelen
De echte visser zal ook met koud weer gaan vissen, hiervoor zijn er ook producten om het wat aangenamer te maken aan de waterkant. Hiervoor hebben wij handwarmers en neopreen handschoenen.

 • Handschoenen: Dit zijn speciale handschoenen. Het voordeel hiervan is dat bij deze handschoenen de wijsvinger en de duim open kunt maken en je vingers erdoor kunt steken. Hierdoor kun je toch je aas aan de haak doen en de lijn knopen.
 • Handwarmers: Dit is een soort van kacheltje om bij je te hebben hieraan kun je je handen opwarmen deze hebben we op basis van benzine en op basis van koolstaafjes. Ook hier hebben wij de (na-)vullingen voor.
   

Overige:
Natuurlijk hebben we niet alle producten hierboven beschreven. We hebben o.a. nog het elastiekvissen, paraplu’s, toprubbers, haakwakers, vakboxen, molenolie etc. in ons assortiment. Bent u nieuwsgierig geworden? Kom dan gerust een kijken. Wij geven u graag advies.