Honden - accessoires

In ons assortiment hebben we volop accessoires voor uw hond. Een kleine greep van benodigdheden uit ons grote assortiment hebben we hieronder weergegeven.

 • Een slaapplekje: Dit kan een mand, bankje, kussen of een kleedje zijn. Manden en banken hebben we in het plastic, gevlochten riet, leer, suedine, katoen, pluche in verschillende modellen. Kussens en kleedjes hebben we van katoen, in het skai, van vetbed, in waterafstotend materiaal, suedine in dunne en dikke varianten. Ook een kamerkennel of bench kan gebruikt worden als slaapplek. Deze wordt vaak voorzien van een kleedje. We hebben kleedjes van vetbed met en zonder opstaande rand, kleedjes van stof en kleedjes die waterafstotend zijn. Kortom, we hebben een zeer ruim assortiment aan een rustplekje voor de hond.
 • Halsband / tuigje en riem: Voor een hond heeft u een goed halsbandje nodig. Deze kan zijn van leer of nylon. Bij het halsbandje kunt u een bijpassende vaste of verstelbare riem vinden. Oprollijnen kunnen ook gebruikt worden. Hiermee heeft de hond meer loopruimte en kun je gemakkelijk de loopafstand van de hond aanpassen. Deze oprollijnen hebben we van de merken Flippi en Flexi.
 • Halti of Gentle walker: Sommige honden willen tijdens het wandelen graag vooruit en dan kan het voorkomen dat de hond het baasje uitlaat i.p.v. andersom. Om dit te voorkomen, kunt u gebruik maken van een Halti of Gentle walker.
 • Muilkorf/ neussnoetje: Deze producten hebben we in het assortiment voor de bijtende hond. Tevens zijn in diverse landen het dragen van een muilkorf of neussnoetje verplicht. Wij hebben deze producten in het nylon, plastic en in leder.
 • Adreskoker/ hondenpenning: Het is verstandig om aan de halsband van je hond een adressenkokertje of een hondenpenning te hangen voorzien van naam en telefoonnummer van de eigenaar. Het komt wel eensvoor dat een hond wegloopt.
 • Koelband/ koelmat: In de zomer kan het erg warm worden voor uw hond. Je kunt hem dan verkoeling bieden door hem een koelband aan te geven of hem de mogelijkheid bieden om op een koelmat te kunnen liggen.
 • Poepzakjes met navulling: Voor het uitlaten van de hond is het verplicht om minstens 2 poepzakjes bij je te hebben. Deze zitten meestal op een rolletje die je gemakkelijk in een hoesje kan bewaren die je aan de riem vast maakt. Zo heb je ze altijd bij je. Daarnaast zijn er poepschepjes waar je gemakkelijk de poep van uw hond in mee kunt nemen.
 • Kleding: Als u uw hond wilt beschermen tegen regen, wind en de kou, kunt u ervoor kiezen om een hondenjasje aan te schaffen. Natuurlijk kun je deze jasjes ook gebruiken als aankleding. Voor honden die doorgelopen voetzooltjes hebben of ter bescherming van de kou, hebben wij hondenslofjes.
 • Voerbak en waterbak: We hebben een ruime sortering voer- en waterbakken van de materialen steen, roestvrij staal en kunststof. Stenen en roestvrij stalen bakken zijn goed schoon te maken en blijven goed staan. Er zijn speciale bakken voor honden met lange, hangende oren. Voor een grotere hond zijn voer- waterbakken op standaards aan te raden. Zo hoeft de hond niet het voer naar binnen te slurpen en is de kans om een maagdraaiing minder. Daarnaast hebben wij voer- en waterbakken in het assortiment om op te hangen aan een kennelpaneel of bench. Mocht je op vakantie gaan en de hond moet langere tijd in de auto zitten, dan hebben wij hiervoor speciale waterbakken die ervoor zorgen dat het water niet over de rand komt tijdens het rijden.
 • Draagtassen/ hondenkar: Als je ver wilt gaan wandelen, maar de conditie van de hond laat dit niet toe, dan kun je gebruik maken van een draagtas of een hondenkar. Kleine hondjes kun je gemakkelijk meenemen in een draagtas. Hierin bieden wij u een uitgebreid assortiment van een eenvoudige tot luxe en modieuze draagtas. Daarnaast hebben wij diverse wandelwagens en fietskarren op voorraad waarin u uw hond kunt vervoeren
 • Speelgoed: Zorg voor speeltjes waar u samen mee kunt spelen als wel voor speeltjes waar de hond alleen mee kan spelen. Flostouwen zijn erg handig om samen trekspelletjes mee te doen. Piepbeestjes, balletjes, dummy’s, knuffels, snackballen, Jolly speelgoed, Sumo speelgoed, Kongs of activityballs zijn leuk voor de hond om zich zelf mee te vermaken.
 • Hondendeur: Als u vaak lang van huis bent en u kunt uw hond geen frisse neus laten halen, dan is het aan te raden om gebruik te maken van een hondendeur. Zo kan de hond toch genieten van de buitenlucht en hoeft u niet de deur open te laten.
 • Kledingroller: Honden verharen regelmatig. De haren van de hond blijven vaak gemakkelijk aan uw kleding zitten. Dit is niet altijd even prettig. Een kledingroller biedt dan de uitkomst om vrij vlot de haren van uw kleding af te krijgen. Naast de kledingroller hebben we speciale borstels om haren van kleding af te halen.
 • Dierenverblijfreiniger: Regelmatig het verblijf (nachthok) van uw hond schoonmaken met dierenverblijfreiniger is een aanrader. Het verdrijft onaangename geurtjes, is insectwerend, ontsmettend en laat een frisse geur achter.
 • Informatieboekje: Om je in te lezen over de hond die je hebt aangeschaft (o.a. gedrag, verzorging, huisvesting) kun je een informatieboekje aanschaffen over je hondenras.