Honden - voeding en verzorging

Voeding:

Er is veel verschil in de kwaliteit van hondenvoeding. Wij geven u dan ook graag een voedingsadvies dat bij uw hond past. Een aantal van de merken die u in onze winkel aan treft zijn: Hill's, Eukanuba, Royal Canin, Pro plan, Smolke, Noblesse, Prins, Cavom, Opti Life, etc. We hebben nog een aantal ander merken. Krijgt u het gewenste merk niet bij ons gevonden? Dan zijn deze altijd te bestellen voor u.

Daarnaast hebben wij ook een basis huismerk hondenbrok. Deze is te verdelen in een assortiment van een voordelige, middenslag kwaliteit voeding en in een compleet programma van een voordelige (zeer hoogwaardige) premium voeding. Informeer naar de verschillende varianten.

Voor honden met nierproblemen,vacht- en spijsverteringsproblemen kunnen we u een diverse dieetvoeding aanbieden van verschillende merken of het huismerk premium kwaliteit.

Om het voer vers te houden, hebben wij voertonnen in het assortiment.

Naast de droogvoeding is er diepvriesvoeding. Dit is voeding voor honden die gewend zijn aan diepvriesvoeding of voor honden met specifieke eigenschappen. Dit is over het algemeen voer dat de honden erg graag eten. Wij hebben diepvriesvoer van de merken Carnibest, Naturis, Natural, NUVO, Energique, Duck, Rodi en Runner in verschillende smaken en hoeveelheden zodat je kan afwisselen.

 

Snacks en kauwartikelen:

Honden zijn beruchte kauwers. Door goede voeding aan te bieden, waar alle benodigde voedingsstoffen in zitten die een hond nodig heeft, wordt al een deel van de kauwdrang beantwoord. Voor honden die nog meer behoefte hebben om te kauwen,

hebben wij een ruim assortiment snacks en kauwartikelen zoals: buffelhuid botten en knopen, gerookte botten, botten van maïszetmeel, botten met dental care, kauwstaafjes, bullepezen enzovoort. Tevens hebben wij speciale snacks voor honden met een dieetvoeding of huidproblemen.

Naast de snacks hebben we een heel assortiment veilig kauwspeelgoed o.a.van het merk Kong, Jolly, Sumo en Nylabon. Deze merken staan bekend als een wat sterker speelgoed wat de meeste honden bijna niet kapot krijgen.

 

Verzorgingsproducten:

De juiste verzorging van uw viervoeter speelt ook een belangrijke rol om hem in conditie te houden en hem er stralend uit te laten zien. Wij adviseren u graag bij een keuze naar de juiste inwendige en uitwendige verzorging.

 

Uitwendige verzorging:

 • Borstel: Een pup zal zijn nesthaartjes na verloop van tijd gaan verliezen. Om te voorkomen dat ze overal liggen is het verstandig om de hond regelmatig te borstelen. Een borstel met gebogen pinnetjes haalt over het algemeen veel losse haren uit de vacht bij een kortharige hond. Een langharige hond kun je beter kammen met een grovere kam omdat je anders meer klitten veroorzaakt. Mocht het zo zijn dat uw hond extreem veel haar verliest, dan adviseren wij u gebruikt te maken van een Eliminator, Coatking en Furminator. Deze speciale kammen verwijderen dode haren en onderwol.
 • Nagelknipper: Om ervoor te zorgen dat de nagels van de hond niet te lang worden, moet je ze regelmatig knippen met een nagelknipper. Deze hebben we in verschillende modellen en maten.
 • Shampoo: Speciale puppyshampoo zorgt ervoor dat de vacht van de pup er goed uit blijft zien en dat de pup lekker gaat ruiken. Als je de pup van kleins af aan laat wennen aan wassen, heb je hier later veel gemak van als hij vies is. Voor de volwassen hond hebben wij verschillende shampoos in het assortiment. We hebben shampoos voor de witte hond, voor een hond met huid- en vachtproblemen, voor een langharige hond, voor een stokharige hond etc. Wij hebben shampoos van o.a. de merken Jean Peau, Beaphar en Beau Beau.
 • Geurtjes: Om uw hond snel weer fris te laten ruiken, kunt u gebruik maken van hondengeurtjes. Deze spray je op de hond. We hebben deze geurtjes van de merken Jean Peau, Beau Beau,
 • Kleding: Als u uw hond wilt beschermen tegen regen, wind en de kou, kunt u ervoor kiezen om een hondenjasje aan te schaffen. Natuurlijk kun je deze jasjes ook gebruiken als aankleding. Voor honden die doorgelopen voetzooltjes hebben of ter bescherming van de kou, hebben wij hondenschoentjes in het assortiment.
 • Overige: Naast de bovenstaande producten hebben we natuurlijk nog andere artikelen voor de uitwendige verzorging voor uw hond o.a. petjes, broekje voor het loops zijn, tandpasta, scheerapparaten en mondspray.

 

Inwendige verzorging:

 • Voedingspreparaten: Als u merkt dat de voeding die uw hond krijgt te kort schiet aan bepaalde voedingspreparaten, hebben wij verschillende producten in ons assortiment die u als aanvulling kunt gebruiken. Naast de vitamines en mineralen kunnen wij u o.a. advies geven over de volgende producten:
 • Velcote: Helpt tegen doffe vacht (blinkende vacht na 3 à 4 dagen), hardnekkig haaruitval, kale plekken, geïrriteerde of droge schilferende huid, constante jeuk. Verkort de ruiperiode door het snel ingroeien van nieuwe vacht. Belet het afbreken of splijten van de haarpunten, geeft de vacht een diepere kleur (pigmentverbetering), een grotere vitaliteit en weerstand. Geeft sneller herstel na het werpen van een nest.
 • K1 miracle coat: is een natuurlijk voedingssupplement voor hardnekkig haaruitval en kale plekken, droge en geïrriteerde huid, werkt pigment versterkend en biedt uw dier een hogere weerstand. .
 • Glucobest: is een uniek voedingssupplement voor honden met gewrichtsproblemen. Glucobest heeft de ideale verhouding glucosamine/chondroïtine/msm en ondersteunend werkende stoffen, te weten mangaan, magnesium en vitamine C.
 • Puur Natuur serie: De PUUR serie is een complete serie producten voor hond, kat, paard en pony. De PUUR serie is gemaakt van natuurlijke grondstoffen. Alle producten worden gemaakt volgens de richtlijnen van het GMP keurmerk. De PUUR producten zijn ontwikkeld voor de spijsvertering, bewegingsstelsel, luchtwegen, huid en vacht, voortplanting en het gedrag.
 • Zalmolie: Zalmolie is een aanvullende diervoeder voor honden en zit boordevol energie en bevordert de opname van voedsel in de darmen. Zalmolie bevat Omega 3 en Omega 6 vetzuren in de juiste verhouding, wat goed is voor hart- en bloedvaten. Zalmolie houdt gewrichten soepel, geeft energie en heeft een positief effect op vruchtbaarheid en zenuwen. Geschikt voor honden die regelmatig zware inspanningen moeten leveren. Dit product wordt vaak ingezet bij het verharen, aanwezige huidschilfers en een slechte huid bij de hond.
 • Schapenvet: Schapenvet is een aanvullende diervoeder voor honden die zeer smaakvol is en bevordert de opnamen van voedsel in de darmen. Schapenvet brengt een beschermend laagje aan op de darmwand en zorgt hierdoor voor een betere opname van de voeding. De betere vertering resulteert in minder ontlasting. De toegevoegde vitaminen E en F (linolzuur) zorgen voor een gezonde vacht en huid. Dit product wordt vaak ingezet bij het verharen, aanwezige huidschilfers en een slechte huid bij de hond.
 • Hokamix: Hokamix is een voedingssupplement op basis van kruiden. Hokamix geeft ondersteuning bij de vertering en de stofwisseling, waardoor voedingsstoffen beter worden opgenomen en aangevuld. Hierdoor kan uw hond onder meer soepeler bewegen, krijgt deze een glanzende vacht en kan meer weerstand en vitaliteit ontwikkelen óf behouden.
 • Vlooienbestrijding: Om een vlobesmetting te voorkomen of te verhelpen op uw hond en in de omgeving, kunnen wij u van advies voorzien bij de keuze van een bestrijdingsmiddel. Wij hebben o.a. bestrijdingsmiddelen van Frontline, Exil, Beaphar, Advantix en Scalibor tegen vlooien. Tevens zijn er natuurlijke producten bij ons verkrijgbaar. Dit zijn producten die alleen natuurlijke ingrediënten bevatten die een insectwerende werking hebben. Enkele voorbeelden van deze ingrediënten zijn:Knoflook, lavendel, eucalyptusolie en Tea Tree.
 • Tekenbestrijding: Om teken te voorkomen of te verhelpen op uw hond, kunnen wij u van advies voorzien bij de keuze van een bestrijdingsmiddel. Wij hebben o.a. bestrijdingsmiddelen van Frontline, Exil, Advantix en Scalibor tegen teken.
 • Ontwormen: Wormen zijn darmparasieten, schadelijk voor mens en dier. Ontworm daarom zeker 3 x per jaar of vaker indien noodzakelijk. Ontworm altijd na vlooienbesmetting, omdat vlooien lintwormen overbrengen. Wij adviseren u graag bij uw keuze voor ontwormen tussen de diverse merken
 • Overige: Naast de bovenstaande producten hebben we natuurlijk nog andere artikelen voor de inwendige verzorging voor uw hond o.a. oogverzorgingsproducten, oorverzorgingsproducten, darmreiniger, kalmeringstabletjes voor reizen of vuurwerk etc.