Katten - huisvesting

Als u ervoor kiest om een kat in huis te nemen, is het belangrijk dat u ervoor zorgt dat u uw kat een veilig plekje bezorgt. Hieronder staan verschillende basisbenodigdheden beschreven die belangrijk zijn voor de kat.

  • Een slaapplekje: Dit kan een mand, bankje, kussen of een kleedje zijn. Manden en banken hebben we in het plastic, gevlochten riet, leer, suedine, katoen, pluche in verschillende modellen. Kussens en kleedjes hebben we van katoen, in het skai, van vetbed, in waterafstotend materiaal, suedine in dunne en dikke varianten. Tevens bieden wij een ruime keuze in radiatorhangnatjes en hebben we diverse kattenkruipzakken. Kortom, we hebben een zeer ruim assortiment aan een rustplekje voor de kat.
  • Voerbak en waterbak: We hebben een ruime sortering voer- en waterbakken van de materialen steen, roestvrij staal en kunststof. Stenen en roestvrij stalen bakken zijn goed schoon te maken en blijven goed staan. Een kat vindt een waterval/ fontein vaak erg prettig omdat hij houdt van stromend water. Dit kan gebruikt worden i.p.v. een waterbakje. Mocht je op vakantie gaan en de kat moet langere tijd in de auto zitten, dan hebben wij hiervoor speciale waterbakken die ervoor zorgen dat het water niet over de rand komt tijdens het rijden.
  • Kattenbak: Een kitten/ kat is vaak zindelijk. Als je een kattenbak in de hoek van de kamer plaatst, zal het dier daar bijna altijd zijn behoefte doen. De kattenbak die je kiest kan open zijn of één met een kap erop. Deze hebben we in verschillende maten, modellen en kleuren in ons assortiment.
  • Kattenbakvulling: Kattenbakvulling heb je in veel verschillende soorten o.a. kleikorrel, houtkorrel, sepiolietkorrels, granulaat uit houtvezels en klontvormende kattenbakvulling. Wij hebben een breed assortiment aan kattenbakvullingen staan en helpen u graag bij de keuze van kattenbakvulling die bij u past.
  • Schoonloopmatje: Als een kat zijn behoefte heeft gedaan in de kattenbak, gebeurt het vaak dat hij korreltjes mee neemt onder zijn pootjes uit de kattenbak. Door voor de kattenbak een schoonloopmatje te plaatsen, voorkom je dat de kattenbakvulling door de ligt.
  • Speelgoed: Zorg voor speeltjes waar u samen mee kunt spelen als wel voor speeltjes waar de kitten alleen mee kan spelen. In kattenspeeltjes zit meestal kattenkruid (Catnip) verwerkt waardoor ze aantrekkelijk worden voor de kat/ kitten. Daarnaast hebben wij snackballen voor de kat. De kat probeert spelenderwijs het snoepje uit de snackbal te krijgen.
  • Kattentunnel: Een kat kan erg leuk alleen met een kattentunnel spelen. Deze hebben we in verschillende modellen en lengtes.
  • Kattenluikje: Een kattenluikje geeft uw kitten/ kat alle vrijheid dat ze naar buiten mag. Er zijn speciale kattenluikjes waardoor enkel je eigen kat naar binnen en buiten kan door een magneetje dat ze aan haar halsband draagt. Zo voorkom je dat de kat van je buren opeens bij jou binnen zit. Wij hebben een breed assortiment aan kattendeuren van onder andere de merken Ferplast en Staywell
  • Krabpaal/ krabplank: Deze weerhoudt je kitten/ kat ervan je meubels of gordijnen voor het scherpen van haar nagels te gebruiken. Krabpalen hebben we van klein tot groot, in veel verschillende modellen en kleuren in ons assortiment.