Katten - voeding en verzorging

Voeding:
Er is veel verschil in de kwaliteit van kattenvoeding. Wij geven u dan ook graag een voedingsadvies dat bij uw kat past. Enkele merken die u in onze winkel aan treft zijn: Hill's, Eukanuba, Iams, Royal Canin, Smolke, Whiskas, Lara, Torka, Renske etc. Daarnaast zijn er altijd nog merken voor u te bestellen. Ook hebben wij ook een huismerk kattenbrok. In zowel een voordelige middenslag kwaliteit voeding als een voordelige (zeer hoogwaardige) premium variant. Voor katten met blaasgruis- en nierproblemen kunnen we een dieetvoeding aanbieden van bijvoorbeeld Clinic en Consult.

Om de smaak van de voeding te behouden, hebben wij voertonnen in het assortiment, waarin het voer droog bewaard kan worden.

Naast de droogvoeding, zijn er katten die gewend zijn aan diepvriesvoeding. Dit is over het algemeen voer dat de katten erg graag eten. Wij hebben katten- diepvriesvoeding van het merk Carnibest.

Snacks:
Naast de hoofdvoeding hebben wij een flinke sortering in kattensnoepjes, zoals gedroogde visjes, gistsnoepjes, zachte (vlees)snoepjes en snoepjes speciaal voor het gebit of voor katten met een dieetvoeding.
 

Verzorgingsproducten:
De juiste verzorging van uw kat speelt ook een belangrijke rol om hem in conditie te houden en hem er stralend uit te laten zien. Wij adviseren u graag bij een keuze naar de juiste inwendige en uitwendige verzorging.

Uitwendige verzorging:

 • Borstel: Een kitten zal al zijn nesthaartjes na verloop van tijd gaan verliezen. Om te voorkomen dat ze overal liggen is het verstandig om uw kitten regelmatig te borstelen. Zo went hij eraan. Een borstel met gebogen pinnetjes haalt over het algemeen veel losse haren uit de vacht bij een kortharige kat. Een langharige kat kun je beter kammen met een grovere kam omdat je anders meer klitten veroorzaakt. Mocht het zo zijn dat uw kat extreem veel haar verliest, dan adviseren wij u gebruikt te maken van een Eliminator of Coatking. Deze speciale kam verwijdert dode haren en onderwol.
 • Nagelknipper: Om ervoor te zorgen dat de nagels van de kat niet te lang worden, moet je ze regelmatig knippen met een nagelknipper.
 • Shampoo: Speciale kittenshampoo zorgt ervoor dat de vacht van de kitten er goed uit blijft zien en dat de kitten lekker gaat ruiken. Als je de kitten van kleins af aan laat wennen aan wassen, heb je hier later veel gemak van als hij vies is. Voor de volwassen kat hebben wij verschillende shampoos in het assortiment. Wij hebben shampoos van o.a. de merken Jaen Peau, Beaphar en Beau Beau.
 • Geurtjes: Om uw kat snel weer fris te laten ruiken, kunt u gebruik maken van geurtjes. Deze spray je op de kat. We hebben deze geurtjes van de merken Jean Peau, Beau Beau,
 • Overige: Naast de bovenstaande producten hebben we natuurlijk nog andere artikelen voor de uitwendige verzorging voor uw kat o.a. schoonloopmatje voor de kattenbak (hierop lopen ze hun pootjes schoon), tandpasta en mondspray.

Inwendige verzorging:

 • Haarballen:Telkens als ze zich wassen slikken katten hun eigen haren in. Deze haren klitten in de maag samen en kunnen niet verteerd worden. Na enkele weken of maanden zal de kat deze haarbal uitbraken. Voeders met een ‘hairball control system’ hebben in het voer lange vezels zitten die de haren uit de maag met het voer mee de darmen in nemen. Hier worden de haren met de ontlasting mee afgevoerd. Ook is er een Hairballpasta. Met dit product wordt de haarbal soepeler gemaakt waardoor deze overgegeven kan worden. Deze producten hebben wij in ons assortiment.
 • Voedingssupplementen: Als er voeding gegeven wordt uit het midden- en laagsegment kan het voorkomen dat je kat extra voedingssupplementen nodig heeft om in conditie te blijven. Enkele belangrijke voedingsupplementen die je kunt toevoegen aan het eten zijn:
 • Velcote: Helpt tegen doffe vacht (blinkende vacht na 3 à 4 dagen), hardnekkig haaruitval, kale plekken, geïrriteerde of droge schilferende huid, constante jeuk. Verkort de ruiperiode door het snel ingroeien van nieuwe vacht. Belet het afbreken of splijten van de haarpunten, geeft de vacht een diepere kleur (pigmentverbetering), een grotere vitaliteit en weerstand en geeft sneller herstel na het werpen van een nest.
 • Puur Natuur serie: De PUUR Serie is een complete serie producten voor hond, kat, paard en pony. De PUUR Serie is gemaakt van natuurlijke grondstoffen. Alle producten worden gemaakt volgens de richtlijnen van het GMP keurmerk. De PUUR producten zijn ontwikkeld voor de spijsvertering, bewegingsstelsel, luchtwegen, huid en vacht, voortplanting en het gedrag.
 • Zalmolie: zalmolie is een aanvullende diervoeder voor katten en zit boordevol energie en bevordert de opname van voedsel in de darmen. Zalmolie bevat Omega 3 en omega 6 vetzuren in de juiste verhouding, wat goed is voor hart- en bloedvaten. Zalmolie houdt gewrichten soepel, geeft energie en heeft een positief effect op vruchtbaarheid en zenuwen.
 • Viyo- drink: Viyo-drink is een gezonde vitamine drank die je over de brok van je kat kan gieten om het aantrekkelijker te maken en extra vitamines toe te voegen aan de voeding.
 • Hokamix: Hokamix is een voedingssupplement op basis van kruiden. Hokamix geeft ondersteuning bij de vertering en de stofwisseling, waardoor voedingsstoffen beter worden opgenomen en aangevuld. Hierdoor kan uw kat onder meer soepeler bewegen, krijgt deze een glanzende vacht en kan meer weerstand en vitaliteit ontwikkelen óf behouden.
 • Malt-soft pasta: Malt-soft pasta of anti-hairbal pasta bevordert de natuurlijke uitscheiding van ingeslikte haren. Deze pasta is vaak extra lekker gemaakt voor de kat zodat deze het graag opeet.
 • Kattengras: Tijdens het poetsen slikken katten haren in die de maag niet verteren kan. Om deze haren weer uit te scheiden, eten katten graag gras dat om de haarbosjes gaat liggen en uitgespuugd worden kan. Normaal gras kan tot verwondingen leiden, omdat dit zeer hard is. Het speciaal voor katten geteelde kattengras voorkomt deze verwondingen.
 • Vlooienbestrijding: Om te voorkomen dat je huis(dier) vol vlooien zit kun je vanaf 8 weken gebruik maken van Frontline spray die je op de kitten sprayt. Voor de volwassen kat heb je pipetjes van Frontline die je in de nek van de kat leeg knijpt om hem te beschermen. De omgeving (mand) kun je regelmatig besproeien met een tapijtspray om te voorkomen dat daar vlooien in nestelen. Ook hebben wij vlooienbestrijding van onder andere Advantage en Beaphar. Tevens zijn er natuurlijke producten bij ons verkrijgbaar. Dit zijn producten die alleen natuurlijke ingrediënten bevatten die een insectwerende werking hebben. Enkele voorbeelden van deze ingrediënten zijn:Knoflook, lavendel, eucalyptusolie en Tea Tree.
 • Ontwormen: Een kat moet je regelmatig ontwormen om te voorkomen dat hij uit conditie raakt. Dit kun je gemakkelijk doen met een ontwormingspasta of tablet.
 • Tekenbestrijding: Om teken te voorkomen of te verhelpen op uw kat, kunnen wij u van advies voorzien bij de keuze van een bestrijdingsmiddel. Wij hebben o.a. bestrijdingsmiddelen van Frontline, etc.
 • Overige: Naast de bovenstaande producten hebben we natuurlijk nog andere artikelen voor de inwendige verzorging voor uw kat o.a. oogverzorgingsproducten, oorverzorgingsproducten, darmreiniger, vitaminepasta, kalmeringstabletjes etc.