Knaagdieren en konijnen - accessoires

In ons assortiment hebben we volop accessoires voor uw knaagdier en konijn. Een kleine greep van benodigdheden uit ons grote assortiment hebben we hieronder weergegeven.

 • Knaagdiertoilet: Een konijn en hamster zijn vaak zindelijk. Als je een knaagdiertoilet in de hoek van de kooi plaatst, zal het dier daar bijna altijd zijn behoefte doen. De knaagdiertoiletten hebben we in verschillende maten, modellen en kleuren in ons assortiment. Om het knaagdiertoilet uit te kunnen scheppen hebben we verschillende poepschepjes.
 • Toiletvulling: In het knaagdiertoilet wordt vaak een andere vulling gedaan dan in de rest van het verblijf. Wij hebben diverse soorten toiletvulling. Onder de toiletvulling wordt vaak een fris ruikende korrel gestopt om het toilet een aangename geur te geven. Deze hebben we onder andere van de merken Beaphar en Beau Beau.
 • Slaapplekje: De meeste knaagdieren vinden het erg prettig om een rustig slaapplekje te hebben in hun verblijf. Dit kan zijn een mandje, kussentje, hangmatje of huisje waar ze kunnen slapen/ rusten. Hamsters vinden het prettig dat er in het huisje wat hamstervulling zit. Hierin liggen ze vaak extra graag.
 • Speelgoed: Zorg voor speeltjes waar u knaagdier mee kunt spelen. Je hebt speciale ballen met een belletje, snackballen, knaaghuisjes, knaagbollen, hooihuisjes etc. Dit kan voorkomen dat je knaagdier uit verveling zal gaan beginnen aan zijn verblijf.
 • Snacks: Door knaagdiersticks, gedroogde maïskolven, knaagbroodjes en snacks in het verblijf van uw knaagdier te plaatsen, kan uw knaagdier zich prima vermaken met deze gezonde lekkernij. Wij hebben hiervan een ruime sortering in de speciaalzaak staan.
 • Knaagsteen/ knaaghout: Het is verstandig een knaagsteen of knaaghout in het dierenverblijf van uw knaagdier te bevestigen. Hieraan kan uw knaagdier zijn tanden afslijten en kunt u proberen te voorkomen dat de tanden te lang worden waardoor uw knaagdier niet meer kan eten.
 • Tuigje: Voor de knaagdieren hebben wij tuigjes in het assortiment in verschillende kleuren en modellen. Deze kun je bij je knaagdier of konijn aan doen om ermee te gaan wandelen.
 • Transportkooi: Het beste manier om je knaagdier of konijn te vervoeren is om gebruik te maken van een transportbox. Deze hebben wij in diverse modellen en maten in ons assortiment.
 • Buizen: In ons assortiment aan knaagdierkooien hebben wij ook een aantal kooien voorzien van een buizensysteem. Om deze kooien uit te breiden hebben we losse buizen in het assortiment. Mocht u een traliekooi zonder buizen hebben, dan hebben wij tevens de bevestigingshulpstukken om een buizensysteem aan je kooi te maken.
 • Loopradjes/loopballen: Sommige knaagdieren hebben veel energie en kunnen deze uiten door gebruik te maken van een loopradje in de kooi of een loopbal voor buiten de kooi.
 • Kledingroller: Knaagdieren kunnen verharen. De haren van de knaagdieren blijven vaak gemakkelijk aan uw kleding zitten. Dit is niet altijd even prettig. Een kledingroller biedt dan de uitkomst om vrij vlot de haren van uw kleding af te krijgen. Naast de kledingroller hebben we speciale borstels om haren van kleding af te halen.
 • Informatieboekje: Om je in te lezen over het knaagdier dat je hebt aangeschaft (o.a. gedrag, verzorging, huisvesting) kun je een informatieboekje gebruiken om je in te lezen.
 • Overige: Naast de bovenstaande artikelen hebben we nog tunneltjes, tentjes, trapjes, plateaus etc. om het verblijf van uw knaagdier verder in te richten.