Knaagdieren en konijnen - voeding en verzorging

Voeding:
In ons brede assortiment hebben we verschillende complete lijnen knaagdiervoeders opgenomen. We hebben de volgende soorten voeders in het assortiment:

 • Geëxtrudeerde brokjes: Deze voeders zijn compleet uitgebalanceerd en ook voor de kieskeurige knaagdieren. Alle voedingsmiddelen die het knaagdier nodig heeft zit in een gemakkelijk eetbare brok zodat je er zeker van bent dat je knaagdier al de noodzakelijke voedingsstoffen binnen krijgt die hij nodig heeft.
 • Premium knaagdiervoeders: Deze voeders zijn samengesteld met de beste ingrediënten uit de natuur meestal gemengd met verrijkte korrelvoeding. Dit is hoogwaardig voer waar aparte vitaminering aan toegevoegd wordt.
 • Overige knaagdiervoeders: Deze voeders zijn prijsgunstig en bevatten het hoognoodzakelijke wat uw huisdier nodig heeft. Dit voer kan soms aangevuld moeten worden met vitaminering van buitenaf bijv. multi-vit van Beaphar. Deze voeders zijn vaak niet per diersoort aangepast aan zijn behoeftes.

Snacks:
U kunt uw knaagdier belonen door hem regelmatig speciale knaagdiersnoepjes te geven. Door knaagdiersticks, knaagbroodjes en andere snacks in het verblijf van uw knaagdier te plaatsen, kan uw knaagdier zich prima vermaken met deze gezonde lekkernij. Wij hebben hiervan een ruime sortering in de speciaalzaak staan.

Bodembedekking:
In de kooi van uw knager wordt aangeraden een bodembedekker te gebruiken. Dit kan zijn cornbedding, cubetto straw, houtvezel, hempvezel, katoenvezel, aubiose, beukensnippers etc. Ons aanbod hierin is zeer divers. Wij adviseren u graag bij uw keuze voor de bodembedekking.

Verzorging:
De juiste verzorging van uw konijn/ knaagdier speelt een belangrijke rol om hem in conditie te houden en hem er stralend uit te laten zien. Wij adviseren u graag bij een keuze naar de juiste inwendige en uitwendige verzorging.

Uitwendige verzorging:

 • Borstel: Borstel konijnen/ knaagdieren die teveel haar verliezen, dagelijks met een zachte borstel. Er zijn hiervoor speciale knaagdierborstels. Als je dit vanaf het begin af aan doet, raakt het konijn hieraan gewend.
 • Nagelknipper: Om ervoor te zorgen dat de nagels uw knaagdier niet te lang worden, moet je ze regelmatig knippen met een nagelknipper.
 • Shampoo: Een knaagdier/konijn mag je af en toe wassen met een speciale knaagdiershampoo om de minder aangename geur te verminderen.
 • Geurtjes: Om uw knaagdier/konijn snel weer fris te laten ruiken, kunt u gebruik maken van geurtjes. Deze spray je op het dier. We hebben deze geurtjes onder andere van de merken Jean Peau en Beau Beau.
 • Knaagblok: De tanden van uw knaagdier/ konijn mogen niet te lang worden. Dit kunt u proberen te voorkomen door ervoor te zorgen dat er een knaagsteen/ knaagblok/ knaaghout in de kooi aanwezig is.
 • Badzand: Een chinchilla heeft veel haren. Om die haren in conditie te houden neemt hij regelmatig een bad van zand. Voor de chinchilla hebben we speciaal badzand wat extra fijn is en wat goed is voor de vacht van dit dier. Dit zand wordt meestal in een speciale chinchillazandbak gedaan om te voorkomen dat niet heel de kooi (en naast de kooi) met zand bestrooid wordt. Hamsters en gerbils vinden een bad van zand vaak ook erg prettig.
 • Dierenverblijfreiniger: Regelmatig het verblijf (inclusief de toilet) van uw knaagdier schoonmaken met dierenverblijfreiniger is een aanrader. Het verdrijft onaangename geurtjes, is insectwerend, ontsmettend en laat een frisse geur achter. Tevens hebben wij diverse andere producten om kooien te reinigen zoals Home Care, Eucalyptus en Halamid
 • Overige: Naast de bovenstaande producten hebben we natuurlijk nog andere artikelen voor de uitwendige verzorging voor uw fret o.a. oorverzorging en oogverzorging

Inwendige verzorging:

 • Parasieten: Parasieten zijn vervelende beestjes die veel jeuk bij knaagdieren en konijnen kunnen veroorzaken. Om te voorkomen dat uw konijn of knaagdier parasieten krijgt, kunt u hem regelmatig behandelen met anti- parasiet van beaphar. Dit zijn pipetjes die werkzaam zijn tegen mijten, luizen en inwendige parasieten zoals spoel- en zweepwormen.
 • Anti-schurft: Anti Schurft is een middel tegen schurftmijt. De eerste tekenen van mijtinfectie is roodkleuring van de huid en heftige jeuk. De huid zwelt en er ontstaan wonden en korstjes rond de ogen en oren. Het dier gaat minder eten en drinken. Anti Schurft is een doeltreffend product ter bestrijding van schurftmijt. Schurftmijt komt voornamelijk voor bij cavia’s die in een stressituatie verkeren. Dit komt vaak voor bij een overplaatsing. Geef in een dergelijke situatie dit product uit voorzorg.
 • Vitamine C: Een cavia heeft vitamine C nodig om in conditie te blijven. Aan de premium voeders en geëxtrudeerde brokjes zijn voldoende vitamines toegevoegd waardoor dit niet noodzakelijk is. Bij andere voeders is het gebruik van deze druppels aan te raden.
 • Mineralensteen: Aan de premium voeders en geëxtrudeerde brokjes zijn meestal voldoende mineralen toegevoegd. Soms heeft een knaagdier toch behoefte aan extra mineralen en is het plaatsen van een mineralensteen in de kooi verstandig.
 • Overige: Naast de bovenstaande producten hebben we natuurlijk nog andere artikelen voor de inwendige verzorging voor uw knaagdier.