Paarden - voeding en verzorging

Voeding:
In ons assortiment hebben we een ruime sortering aan voeders voor uw paard. Naast de basismengelingen hebben we een ruime keus uit premiumvoeders van onder andere Cavalor, Havens en Pavo.

De premium paardenvoeders worden vervaardigd volgens speciale receptuur gericht op de combinatie van paard en sport en zijn gebaseerd op de behoeften van het paard qua eetgewoonten, spijsvertering, inspanning, individuele aanleg en voedingsstoffen. De grondstoffen worden zorgvuldig geselecteerd, niet alleen op kwaliteit, maar ook op verteerbaarheid, opnamepercentage, onderlinge samenhang en organoleptische eigenschappen.

Tevens hebben wij een assoritment aan enkelvoudige voeders zoals bijvoorbeeld zemelen.

 

Likstenen:
Voor paarden is het belangrijk dat ze een liksteen in hun verblijf hebben. Uit de liksteen kunnen de dieren de benodigde vitamines en mineralen halen. De dieren nemen dit op als ze dit nodig hebben.

Wij hebben verschillende soorten en maten likstenen en bijpassende liksteenhouders in ons assortiment.

 

Snacks:
Om u paard of pony te belonen zijn er diverse soorten snoepjes. Verder zijn er ook paardenkoeken, muesli’s met extra vitamine en diverse soorten speel- en voerballen. Deze laatste groep werkt ook prima tegen verveling op stal of in de wei.

 

Voertonnen:
Ook hebben wij een serie voertonnen in ons assortiment. Het is aan te raden om het voer in een voerton op te slaan en luchtdicht af te sluiten. Tevens is het voer beschermt tegen allerlei ongedierte zoals vliegen en muizen.

 

Bodembedekking:

Als bodembedekker voor in stallen hebben wij grootverpakkingen van o.a. houtkrullen, vlasvezel en hempvezel. Voor de grootverbruikers hebben we een speciale prijs voor onze bodembedekkingen.

 

Verzorging:
In ons assortiment hebben we een ruime sortering inwendige en uitwendige verzorgingsproducten opgenomen.

  • Uitwendige verzorging: Voor de verzorging van uw dier hebben wij een sortering aan borstels, shampoos, crèmes, staart- en manensprays, lotions, afweerproducten tegen bijten, hoefproducten, wondgenezers, ontsmettingsproducten, enzovoort in ons assortiment.

    De keus van borstels loopt uiteen van basisproducten tot aan professionele/luxere producten. Ook bieden wij u een assortiment aan van verschillende scheerapparaten. De apparaten lopen uiteen voor het scheren van de oren, benen tot het compleet scheren van uw paard. Wij geven u hier graag advies over.
     
  • Uitwendige bestrijdingsmiddelen: Voor uw paard hebben wij verschillende bestrijdingsmiddelen in het assortiment tegen o.a. luizen, vlooien, mijten, schimmels en andere insecten. Wij voorzien u graag van informatie bij uw keuze naar een geschikt bestrijdingsmiddel.
  • Inwendige verzorging: Daarnaast kunt u bij ons terecht voor advies en producten om u dier inwendig te kunnen verzorging. Zo bieden wij u een groot assortiment aan voedingssupplementen zoals lijnzaadolie, fenegriek, knoflook, multi- vitamines in pasta en poedervorm, anti-hoest poeder, vitamine E- seleen (spieropbouw), zeewiergranulaat, zandweg poeder enzovoort.
     

Tevens is het van belang dat u uw dier tijdig ontwormd. Het ministerie van economische zaken wil het gebruik van chemische ontwormingsmiddelen zoals Eraquell, Eqvalan, Animec, Equimax, Equest, enz terugdringen. Dit heeft tot gevolg dat chemische ontwormingsmiddelen receptplichtig zijn geworden. Tevens wordt er op aangedrongen eerst een mestonderzoek te doen alvorens een ontwormingsmiddel te gebruiken.

Al deze handelingen brengen voor u veel kosten met zich mee. Door regelmatig Equi Parex te gebruiken verhoogt u de weerstand en wordt het paardenlichaam

gereinigd. Equi Parex is een aanvullend diervoeder (in brokvorm) voor paarden. Equi Parex bevat geen chemische grondstoffen. Equi Parex werkt binnen het ecosysteem en zorgt voor reiniging van het paardenlichaam. De kruiden zijn zo gekozen dat zij een weerstandverhogend effect hebben bij het paard.

Equi Parex heeft tot doel: “Gezonde paarden zonder chemische middelen”. Naast kruiden die een maagversterkende invloed hebben zijn er ook kruiden toegevoegd voor verzorging van de darmwand.Tevens zorgen de kruiden in Equi Parex voor een goede darmflora en een gladde darmwand. Een optimale darmwerking verkleint bovendien de kans op een koliek.