(Pluim)vee accessoires

In ons assortiment hebben we een ruime sortering artikelen voor uw (pluim)vee. Een kleine greep uit onze grote sortering staat hieronder weergegeven.

 • Kippenringen: Voor de kippen (het pluimvee) hebben we kippenringen in ons assortiment. Deze hebben we in verschillende kleuren en van verschillende materialen.
 • Kunsteieren: Voor de pluimveehouders hebben we kunsteieren in ons assortiment. Deze kun je gebruiken voor je kippen om de kippen broeds te krijgen of om ze te leren in het leghok te leggen.
 • Legnesten: Legnesten voor kippen hebben we in diverse afmetingen en gemaakt van verschillende materialen. De legnesten/ legkisten worden door de kippen gebruikt om hun eieren in te leggen en mogelijk in uit te broeden.
 • Pluimvee transportboxen: Voor de pluimveehouders hebben we speciale kippen - transportboxen in ons assortiment. Deze kunt u gebruiken bij het vervoeren van uw kippen.
 • Broedmachines: Voor het uitbroeden van pluimvee-eieren hebben wij verschillende broedmachines in het assortiment. Enkele digitale broedmachines voor kippeneieren (met voorgeprogrammeerde broedtijd) kunt u vinden op onze webshop www.dierenverblijf.eu. Wij geven u graag advies over de aanschaf en het gebruik van een broedmachine.
 • Bedrijfsbenodigdheden: Voor de agrariërs onder ons hebben wij enkele bedrijfsbenodigdheden in ons assortiment waaronder uierdoeken, halsbanden en nummers, melkschorten, drinkflessen voor lammeren en kalveren etc.
 • Werkmaterialen: Het houden van (pluim)vee brengt nogal wat werk met zich mee. Daarvoor is het gemakkelijk als je een riek, hooivork, schop, spade, grondboor e.d. in huis hebt. Wij hebben verschillende werkgereedschappen in ons assortiment en wij adviseren u graag bij de keuze uit deze werkmaterialen.
 • Voertonnen: Voer is erg belangrijk voor uw (pluim)vee. Omdat deze dieren vaak buiten gehouden worden en hun slaapplaats vaak vochtig is, is het aan te raden om het voer in een voerton op te slaan en luchtdicht af te sluiten.
 • Liksteenhouders: Voor schapen, paarden, geiten, herten, runderen etc. is het belangrijk dat ze een liksteen in hun verblijf hebben. Uit de liksteen kunnen de dieren de benodigde vitamines en mineralen halen. De dieren nemen dit op als ze dit nodig hebben. Wij hebben verschillende soorten en maten likstenen en bijpassende liksteenhouders in ons assortiment.
 • Hooiruiven: Voor vee is het meestal noodzakelijk dat ze hooi krijgen. Het plaatsen van hooi in een hooiruif zorgt ervoor dat het langer vers blijft en niet onnodig vochtig wordt. Wij hebben hooiruiven van hout en aluminium die je in een weide kan plaatsen, maar ook hooiruiven die je tegen een muur kan plaatsen en hooizakken/ hooinetten.
 • Kleurblokken, veemerkstiften, nekplaatjes en koorden: Deze producten worden gebruikt om vee tijdelijk te merken.
 • Hoeven: Om de hoeven van runderen, schapen, geiten en paarden goed te kunnen verzorgen hebben we o.a. hoevenknippers, hoevenmessen, hoevenkrabbers, hoefsmeer en andere hoefverzorgingsproducten in ons assortiment.
 • Uitwendige bestrijdingsmiddelen: Voor uw vee en pluimvee hebben wij verschillende bestrijdingsmiddelen in het assortiment tegen o.a. luizen, vlooien, mijten en andere insecten. Wij voorzien u graag van informatie bij uw keuze naar een geschikt bestrijdingsmiddel.
 • Inwendige verzorging: Naast de uitwendige verzorging kunnen wij voor uw (pluim)vee ook voor de inwendige verzorging zorgen. Voor het onderhoud van uw dier is het van belang dat er op tijd ontwormt wordt. Voor de verschillende soorten vee zijn er producten niet meer vrij te bestellen. Wij kunnen voor u de recepten aanvragen en voor de producten zorgen.
 • Bedrijfskleding: In ons assortiment hebben we diverse soorten laarzen, klompen, stalschoenen en werkschoenen. Daarnaast hebben we overals voor de kinderen zodat hun kleding beschermd wordt als ze de dieren gaan verzorgen
 • Kunstmest: Veel van het (pluim)vee wordt buiten gehouden. Een aantal van deze dieren worden buiten in de weide gehouden. Om de weide groen en groeiend te houden hebben wij diverse soorten kunstmest. O.a. 12-10-18, 15-15-15, Kalkemonsalpeter, Magnesium, koemest en kalkkorrel.
 • Weideafrastering: Veel vee krijgt de mogelijkheid om naar buiten te kunnen. Om ervoor te zorgen dat het vee niet wegloopt is het verstandig om een afrastering te plaatsen. Voor schapen hebben wij speciale schapennetten in het assortiment en voor al het overige vee hebben wij een ruime sortering aan weideafrastering. We hebben o.a. koord, lint, isolatoren, draad- en lintverbinders, poortgrepen, stroomklokken/schrikapparaten, stroommeters, instappalen op voorraad staan. Wij helpen u graag bij uw keuze uit ons complete assortiment weideafrastering
 • Bestrijdingsmiddelen: Waar voer is zijn er vaak ook muizen en ratten in de buurt. Indien u last heeft van muizen en ratten heeft, hebben wij voor u een complete lijn bestrijdingsmiddelen. O.a. muizen- en rattenklemmen, vergif en vallen.