(Pluim)vee broeden en kweken

Wij hebben een zeer groot en divers assortiment aan broed- en kweekbenodigdheden voor uw pluimvee. Hieronder een korte beschrijving van enkele producten uit ons assortiment.

 • Legnesten: Aan vele pluimveeverblijven uit ons assortiment zit een vaste legbak. Toch kan het voorkomen dat je te weinig legbakken hebt om alle kippen lekker te kunnen laten nestelen. Vandaar dat we legnesten voor kippen hebben in diverse afmetingen en gemaakt van verschillende materialen. De legnesten/ legkisten worden door de kippen gebruikt om hun eieren in te leggen en mogelijk in uit te broeden. Tevens hebben wij metalen legbakken waar de eieren wegrollen onder een klep waardoor de eieren door de kippen niet kapot gepikt kunnen worden.
 • Lampen: We hebben de complete lijn Arcadia vogellampen. Deze lampen bootsen het natuurlijke daglicht na, wat kweek en de natuurlijke kleuring van de vogels verbeterd. Ook hebben wij een complete serie LED tl-lampen in daglichtkleur. Tevens hebben wij voor alle vogellampen armaturen.

  In ons assortiment hebben we nog diverse lampen om uw kweekverblijven in de winterdag te verwarmen.
  Enkele voorbeelden van deze lampen zijn:
  • Warmtestralers: Ideale lampen om uw dierenverblijf of uw kuikenverblijf te verwarmen. Deze lampen geven veel warmte en geen licht, variërend van 60watt tot 250watt. We hebben warmtestralers van onder andere de merken Ferplast en Elstein
  • Infrarood -lampen: Deze infrarood - stralers geven warmte en rood licht.
  • Warmtespots: Deze spots produceren licht en warmte.
 • Kuikenopfokbakken/ warmteplaten: Nadat de kleine kuikens net zijn uitgekomen is het van belang dat de temperatuur niet te laag wordt. Door gebruik te maken van een kuikenopfokbak of speciale kuikenwarmteplaten kun je voorkomen dat de jonge kuikens het te koud krijgen.
 • Broedmachines: In ons assortiment hebben we o.a. digitale broedmachines. Deze volautomatische broedmachines zijn zeer geschikt voor alle pluimveesoorten en vogelsoorten. De broedmachines zijn er in verschillende formaten en verschillende broedprogramma’s:
 • Broedmachines met voorgeprogrammeerd broedprogramma: Door middel van broedprogramma's zijn deze broedmachines zeer makkelijk zijn in gebruik. U hoeft  hierbij alleen maar het broedprogramma van het dier waarvan u de eieren wilt gaan uitbroeden in te schakelen (o.a. kip, gans, fazant, kwartel, eend). De broedmachine zorgt voor de juiste temperatuur, luchtvochtigheid en het keren van de eieren. Deze broedmachine zorgt er zelf voor dat tijdens de uitkomstdagen de eieren niet meer gekeerd worden en dat de luchtvochtigheid opgevoerd wordt.
  • Broedmachines waarbij je zelf het broedprogramma in programmeert: Deze broedmachines zijn te gebruiken voor de meest voorkomende eiformaten zowel die van pluimvee als van andere vogeleieren waaronder papegaaieneieren en kwarteleieren. Voordat u gaat broeden stelt u zelf de tempratuur, luchtvochtigheid en de keerstand in. De broedmachine zorgt ervoor dat dit de hele broedperiode zo blijft. U kunt ten alle tijden op de controle lampjes aflezen of de machine aan het verwarmen is, luchtvochtigheid aan het verhogen is en of er voldoende water in het reservoir zit.

   Mocht u vragen hebben over de broedmachines, dan geven wij u graag advies over de broedmachines. Ook kunt u ze vinden op onze webshop www.dierenverblijf.eu.
    
 • Kippenringen: Voor kippen (pluimvee) hebben we kippenringen in ons assortiment. Deze hebben we in verschillende kleuren en van verschillende materialen.
 • Kunsteieren: Voor de pluimveehouders hebben we kunstkippeneieren in ons assortiment voor fazanten, eenden, ganzen, kwartels en kippen. Deze kun je gebruiken om je pluimvee broeds te krijgen of om ze te leren in het leghok te leggen.
 • Pluimvee transportboxen: Voor de pluimveehouders hebben we speciale kippen - transportboxen in ons assortiment. Deze kunt u gebruiken bij het vervoeren van uw kippen.