(Pluim)vee voeding en verzorging

Voeding:
In ons assortiment hebben we een ruime sortering aan voeders voor uw (pluim)vee. Voor de kippen (en watervogels) hebben we legmeel, opfokmeel, opfokkorrel, legkorrel, gemengd graan, gebroken maïs, scharrelkorrel en scharrelgraan van de merken Havens en Garvo.

Tevens hebben we voor hen maagkiezel en grit (met en zonder roodsteen) in ons assortiment.

Voor lammeren, schapen, geiten, rundvee, kangoeroes, herten, hangbuikzwijnen en overige dieren hebben wij een voeding van het merk Garvo.

Om de voeding vochtdicht te bewaren en te voorkomen dat er ongewenste knagers van eten, hebben we goed afsluitende voertonnen in ons assortiment.

Voor lammeren van geiten en schapen hebben we een melkpoeder in het assortiment. Dit wordt vaak gegeven als de moeder te weinig melk geeft of een jong afstoot. We hebben melkpoeder in kleine en grote verpakkingen. Tevens hebben wij in ons assortiment lammerendrinkflessen en drinkemmers waaruit je de (aangemaakte) melk aan het jonge dier kan geven.

Voor schapen, paarden, geiten, herten, runderen etc. is het belangrijk dat ze een liksteen in hun verblijf hebben. Uit de liksteen kunnen de dieren de benodigde vitamines en mineralen halen. De dieren nemen dit op als ze dit nodig hebben. Wij hebben verschillende soorten en maten likstenen en bijpassende liksteenhouders in ons assortiment.

Bodembedekkingen:
Als bodembedekker voor de dierenverblijven hebben wij grootverpakkingen van o.a. houtkrullen, beukensnippers, vlasvezel, hempvezel, hooi en stro. Voor de grootverbruikers hebben we een speciale prijs voor onze bodembedekkingen.

Verzorging:
In ons assortiment hebben we een ruime sortering inwendige en uitwendige verzorgingsproducten opgenomen.

  • Uitwendige verzorging: Als u uw dier er stralend uit wil laten zien, hebben wij voor hen een sortering borstels en shampoos in ons assortiment. Daarnaast hebben wij verschillende scheerapparaten. Wij geven u hier graag advies over.
  • Uitwendige bestrijdingsmiddelen: Voor uw vee en pluimvee hebben wij verschillende bestrijdingsmiddelen in het assortiment tegen o.a. luizen, vlooien, mijten en andere insecten. Wij voorzien u graag van informatie bij uw keuze naar een geschikt bestrijdingsmiddel. 
  • Inwendige verzorging: Naast de uitwendige verzorging kunnen wij voor uw (pluim)vee ook voor de inwendige verzorging zorgen. Voor het onderhoud van uw dier is het van belang dat er op tijd ontwormt wordt.