Reptielen - accessoires

In ons assortiment hebben we volop accessoires voor uw reptiel of amfibie. Een kleine greep van benodigdheden uit ons grote assortiment hebben we hieronder weergegeven.

  • Achterwand: De omgeving waarin het terrariumdier leeft wil men vaak een zo natuurlijk mogelijke uitstraling geven. Hiervoor kun je gebruik maken van een fotoachterwand. Wil je je reptiel de mogelijkheid bieden om ook op de achterwand te kunnen klimmen, dan kun je gebruik maken van een kurken, polyester, of kokosachterwand. Deze hebben wij in verschillende kleuren in het assortiment.
  • Decoratie: Vaak wil men het terrarium een natuurlijke uitstraling geven, hiervoor hebben wij een breed assortiment aan decoratie. We hebben veel verschillende soorten kunstplanten, natuurlijk hout, stenen, grotjes en polystone producten om het verblijf zo natuurlijk mogelijk in te richten. Als u van een minder natuurlijke inrichting houdt hebben wij daarvoor natuurlijk ook tal van producten in ons assortiment.
  • Warmtemat / warmtesteen: In het terrarium moeten verschillende temperaturen aanwezig zijn. Dit kun je o.a. creëren door gebruik te maken van warmtematten, warmtekabels of warmtestenen. Het dier kan zelf kiezen of het behoefte heeft aan een warm plekje of een koeler plaatsje.
  • Waterval: Als je een natuurlijke bron van water wilt plaatsen in je terrarium kun je gebruik maken van een waterval. Wij hebben watervallen in verschillende grote en kleuren van o.a. de merken Zoo-Med en Ferplast.
  • Waterbakje: Een aantal reptielen hebben een flinke waterbak nodig waarin ze lekker kunnen badderen. We hebben waterbakjes van steen, glas of kunststof in verschillende designs.
  • Voederbakje: De meeste reptielen eten insecten waaronder buffelowormen, meelwormen en moriowormen. Het is verstandig deze wormen in een bakje in het terrarium te zetten om te voorkomen dat er na een poosje allemaal torren in het terrarium lopen. Wij hebben een groot assortiment aan natuurlijke voerbakjes, stenen voerbakjes en speciale wormenvoerbakjes.
  • Druppelaar: Sommige reptielen hebben baad bij regelmatige waterdruppels in hun terrarium om zo genoeg vocht binnen te krijgen. Hiervoor hebben wij speciale druppelaars in het assortiment.
  • Voederrots/ voedersteen: Voor in het terrarium zijn er speciale rotsen waarin je de krekels kunt stoppen als je je reptiel wilt voeren. De voederrots/ voedersteen (feedingrock) zorgt ervoor dat de krekels niet allemaal tegelijk in het terrarium rondlopen. Het is een natuurlijke steen waarin een gat zit waardoor de krekels in het terrarium kunnen komen.
  • Zandschep/ zeef: Als je voor een zandbodem kiest, dan zie je vrij snel ontlasting hierop. Deze is gemakkelijk met een zandschep te verwijderen om zo zoveel mogelijk zand te behouden in het terrarium.
  • Krekelbox: Om krekels langer in leven te houden hebben wij krekelboxen in het assortiment. Dit zijn grotere verblijven voor krekels waarin je krekels kunt voeren. De krekels kun je uit het krekelverblijf halen en in het terrarium plaatsen doormiddel van een buis waarin de krekels gaan zitten.
  • Krekelgel: om de krekels langer in leven te houden wordt er krekelgel in de bakjes of in de krekelbox waarin de krekels zitten gedaan.
  • Thermometer: Om ervoor te zorgen dat het in het terrarium niet te warm of te koud is, kun je een thermometer in het terrarium bevestigen. Wij hebben verschillende thermometers (digitale en analoge) en plakstrips in verschillende uitvoeringen. Zo kunt u gericht de temperatuur sturen.
  • Hygrometer: Om ervoor te zorgen dat de luchtvochtigheid ongeveer gelijk blijft, kun je een hygrometer in het terrarium bevestigen. Wij hebben verschillende hygrometers in verschillende designs.
  • Tijdschakelaar: Voor het terrariumdier is het verstandig ook een dag en nachtritme te creëren. Het is daarom gemakkelijk om gebruik te maken van een tijdsschakelaar.
  • Mite-off: Regelmatig je terrarium insprayen met Mite-off kan voorkomen dat er ongewenst ongedierte in je terrarium aanwezig is. Dit product is ook aan te raden wanneer er parasieten op je reptiel aanwezig zijn.
  • Pincet: Pincetten zijn er in verschillende maten. Een grote pincet kun je gebruiken bij het voeren van je reptiel. Je kunt hierbij het voederdier in de pincet pakken en zo naar je terrariumdier toe brengen.
  • Slangenhaak: Sommige slangen kun je niet gemakkelijk met je handen uit het terrarium pakken. Daarvoor hebben wij een slangenhaak in het assortiment om je slang uit het terrarium te pakken.
  • Sondeerset: Als je een slang hebt aangeschaft en je weet niet of je een mannetje of een vrouwtje hebt, dan kun je met behulp van een sondeerset kijken wat het geslacht van uw slang is.
  • Slotje: Sommige reptielen zijn goede uitbrekers (o.a. de slangen). Het is dan aan te raden om een slotje op het terrarium te zetten om te voorkomen dat je de volgende dag geen terrariumdier meer in je terrarium hebt zitten.
  • Broedmachines: In ons assortiment hebben we verschillende broedmachines voor het uitbroeden van reptieleneieren. Mocht u hier informatie over willen, dan kunt u ons hiervoor benaderen. Tevens staat er op de site www.dierenverblijf.eu uitleg over een digitale broedmachine voor reptielen.