Ruitersport - ruiteraccessoires

In ons assortiment hebben we een ruime sortering artikelen voor de ruiter, van jong tot oud en van starter tot wedstrijdruiter.

Onze accessoires zijn betaalbaar en van prima kwaliteit. Naast de basiscollectie, zijn er ook seizoensartikelen die iedere keer van kleur, model of uitvoering veranderen. Tevens zijn er het hele jaar door leuke acties en is er een voordelig starters- en wedstrijdpakket.

Wij helpen u graag bij uw keuze en geven u graag advies. Een greep uit ons assortiment:

  • Veiligheidscap: De Wet op de Persoonlijke Beschermingsmiddelen heeft ertoe geleid dat inmiddels uitsluitend EN 1384 goedgekeurde veiligheidshelmen verkocht mogen worden. Herkenningspunten voor de helm zijn: dikke polystyreen tussenlaag, driepunts bevestiging en het EN 1384 label. Verder zijn er diverse soorten modellen en kleuren veiligheidscap. Wij helpen u graag bij het adviseren van een goed zittende cap. Er zijn voortaan zo’n plezierige modellen dat het geen straf meer is om een veiligheidscap op te zetten.
  • Bovenkleding: Deze onderscheidend t.o.v. normale kleding door vaak extra zaken als, beter ademend, extra zakken, dubbele rits, splitten en langer rugpand. Zo kunt u kiezen uit een leuke sortering jassen, bodywarmers, vesten e.d. Deze kleding wordt ook veel als vrijetijdskleding gedragen.
  • Rijbroeken: Van belang is een prettig dragende rijbroek. Belangrijk is dat de broek niet teveel plooit om het zitgedeelte en om de benen. Naast de basiscollectie in vaak effen, gedekte kleuren is er ook een leuke seizoenscollectie. Zowel kinderen, dames en heren kunnen bij ons terecht voor een rijbroek.
  • Paardrijdsokken: De paardrijdsok wordt over de broek gedragen. Hierdoor blijft de broek onderaan het been zitten en kunnen laarzen en jophurs makkelijk aangetrokken worden. Het is een sok met en badstofvoet en ze komen tot aan de knie.
  • Handschoenen: Deze zijn belangrijk met paardrijden. Ze voorkomen het slippen van de teugel door de handen. Veel starters gebruiken handschoenen om het doorrijden van hun vingers te voorkomen. Er zijn diverse soorten modellen/pasvormen en kleuren handschoenen. We hebben ook verschil in zomer- en winterhandschoenen.
  • Laarzen, jodphurs, minichaps en beenkappen: Er is een diversiteit aan soorten schoeisel waarmee paardgereden kan worden. Zo zijn er de ongevoerde, gevoerde en lederen laarzen. Daarnaast is er een grote sortering jodphurs (korte laarsje) en minichaps. De minichaps zijn er in diverse uitvoeringen. Daarnaast is de beenkap erg in opkomst. Deze is er in een leren- en synthetisch lerenvariant. Ook zijn er diverse breedte- en hoogte maten. Wij helpen u graag de diverse varianten te passen.
  • Wedstrijdkleding: Voor degene die een wedstrijd gaan rijden hebben we keuze uit betaalbare wedstrijdkleding zoals, witte/beige rijbroek, wedstrijdblouse, jasje, plastron/stropdas, plastronspeld, haarnetje en witte handschoenen.
  • Zwepen en sporen: Er zijn diverse modellen, soorten en uitvoeringen van zwepen en sporen. Naast de standaardproducten zijn er seizoensuitvoeringen zoals met een strass steentje of een nieuwe kleur of uitvoering.
  • Reflectie artikelen: Om in het verkeer gezien te worden met het paard zijn er diverse producten zoals, uitrijddekens, hesjes, lampjes en reflectiebanden.
  • Poetskisten en borstels: Voor de verzorging van het paard zijn er diverse soorten borstel, kammen en scharen. Deze producten kunnen opgeborgen worden in poetskist of poetstas. Er zijn diverse soorten modellen en kleuren. Daarnaast zijn er complete (betaalbare) setjes, sommige zelfs voorzien van scheermachine. Voor een compleet assortiment scheermachines kunt u ook bij ons terecht. Wij helpen u graag bij uw keuze.