Vissen - vissenkom en koudwateraquarium

Viskommen of koudwateraquaria hebben wij in vele verschillende modellen van klassiek tot modern, van rond tot vierkant, van groot tot klein... Kortom keuze genoeg. Met de aanschaf van een verblijf heb je al een begin gemaakt. Voor de inrichting en verzorging voorzien wij u graag van advies.

Inrichting:

 • Steentjes: Op de boden worden ter decoratie vaak steentjes in de viskom of het koudwateraqurarium gedaan.
 • Watervoorbereider: Na de steentjes kan de kom / het aquarium (gedeeltelijk) met leidingwater gevuld worden. Voeg vervolgens AquaSafe Goldfish toe aan het water en het water is hierdoor direct geschikt om de vissen in te plaatsen. Tevens is het gunstig om bacteriecultuur toe te passen. Hierdoor blijft het water gezonder en langer schoon.
 • Zuurstofplanten: In het visverblijf raden wij u aan om zuurstofplanten toe te voegen. Deze waterplanten zijn niet enkel heel decoratief, ze zijn bovendien heel belangrijk voor het biologische evenwicht in het aquarium. Ze zorgen dat de waterbelasting laag blijft en produceren overdag de levensnoodzakelijke zuurstof voor de vissen. Wij hebben diverse soorten zuurstofplanten o.a. Waterpest, Cabomba en Ludwigia.
 • Kunstplanten: Als u uitsluitend kunststofwaterplanten gebruikt, moet u meer aandacht besteden aan een goede waterkwaliteit en zorgen voor een bijkomende beluchting. Deze producten hebben wij natuurlijk voor u in ons assortiment.
 • Beluchting: Zuurstof is voor uw vissen van levensbelang.
  • Oxidator: Een oxidator is voor veel viskommen een positief hulpmiddel om vissen beter in leven te houden. Deze oxidators worden in de viskom geplaatst en geven direct zuurstof aan het water. De oxidator vloeistof moet je na verloop van tijd aanvullen.
  • Luchtpompje:(van bijvoorbeeld Superfish of Tetra). Dit pompje plaats je buiten de kom/ bak. M.b.v. een luchtslangetje dat je aan de pomp bevestigd, wordt er lucht in de kom geblazen. Aan het uiteinde van de luchtslang wordt een zuurstofsteen of decoratiemateriaal bevestigd. Het is verstandig om tussen de luchtslang die zich buiten de kom/ bak bevindt een terugslagventiel te bevestigen. Het terugslagventiel zorgt ervoor dat de kom/ bak niet leeg loopt als het luchtpompje er onverwachts mee stopt. Al deze producten hebben we natuurlijk in ons assortiment.
 • Decoratie: Om de kom gezelliger te maken hebben wij een grote sortering decoratie staan waaruit u kunt kiezen.
 • Filter: Vooral goudvissen eten veel en graag. De hoeveelheid uitwerpselen staat daarmee in verhouding en belast het water. Om te voorkomen dat het water te snel vervuild wordt kun u een filter in uw visverblijf plaatsen. Filters voor een koudwateraquarium of viskom hebben wij o.a. van de merken Tetra, Superfish en Ferplast.

 

Vissen:
Het hele jaar door hebben wij diverse soorten koudwatervissen in verschillende kleuren waaronder de goudvis, de gele goudvis, sarassa, shubunkin, sluierstaarten etc.

Voeren:
Voor de gezondheid, vitaliteit, kleurenpracht en groei van de vissen is ook een juiste voeding belangrijk. Tetra Goldfish goudvisvoeder is optimaal afgestemd op de eisen en de voorkeur van goudvissen en andere koudwatervissen. Wij kunnen u het hele assortiment TetraGoldfish aanbieden. Daarnaast hebben wij voer voor koudwatervissen van ons eigen merk.

 • Weekend / vakantie voer: Indien u voor enige tijd weg bent (bijv. op vakantie of een weekendje weg) kunt u gebruik maken van een vakantieblok of van weekendvoer. Dit is een blok waaruit het eten heel langzaam vrij komt en voorkomt dat het water door te veel voer vervuild wordt. Zo hoeft u niet bang te zijn dat uw vissen iets te kort komen.
 • Voederautomaat: Een optie om je vissen regelmatig te laten voeren is door gebruik te maken van een voederautomaat. Deze hebben we o.a. van de merken Ferplast, Juwel en Superfish in het assortiment. De voederautomaten zijn te gebruiken voor vlokvoer en voor palletvoer. Je kunt zelf de gewenste voederhoeveelheid instellen.

Verzorging:

Voor de verzorging/ onderhoud van het aquarium is het volgende aan te raden:

 • Verversen: Regelmatige (gedeeltelijke) waterverversing is naast het voederen het belangrijkste element in de verzorging. Bij een normale bezetting en een normale plantengroei moet minstens om de drie weken het koudwateraquarium voor 1/3 worden ververst. Bij een viskom is het vaak geheel verschonen. Het verwijderde water moet worden vervangen door leidingwater wat op de juiste temperatuur is. Tevens moet er weer AquaSafe Goldfish toegevoegd worden.
 • Visnetje: Als je de viskom gaat verschonen, dan is het verstandig om de vis(sen) er met een schepnetje uit te scheppen. Zo worden de vissen niet beschadigd.
 • Watertests: Water- testproducten zijn eenvoudig in het gebruik, betrouwbaar en precies. Door regelmatig uw viswater te testen kunt u voorkomen dat er te veel schadelijke stoffen in het water komen, wat ten koste van de vissen kan gaan.
 • Algenmagneet: Om de groene aanslag snel en eenvoudig van het visverblijf af te halen, kun je gebruik maken van een algenmagneet. Deze hebben we in diverse grote en speciaal voor de ronde kom in het assortiment.
 • Easy-wipes: Voor het verwijderen van kalkaanslag en algen kun je ook gebruik maken van de easy-wipes. Dit zijn doekjes die onschadelijk zijn voor vissen en waterplanten en ideaal zijn voor het schoonmaken van de filters en de verwarmingselementen. Deze doekjes zijn te gebruiken voor verschillende ondergronden (waaronder glas en kunststof).