Vogels - accessoires

In ons assortiment hebben we volop accessoires voor uw vogel. Een kleine greep van benodigdheden uit ons grote assortiment hebben we hieronder weergegeven.

 • Badhuisje: Een vogel vindt het erg prettig om af en toe een lekker bad te nemen. Vandaar dat er vaak aan vogelkooien een badhuisje bevestigd wordt. Wij hebben verschillende kleuren en formaten badhuisjes in ons assortiment. Tevens hebben we badhuisjes voor ronde vogelkooien. Aan het badwater kun je bio-bad toevoegen. Dit is poeder om op te lossen in het badwater. Hierdoor worden de veren soepel, worden de pootjes en huid vrij gemaakt van schilfertjes en krijgt de vogel een glanzende veren.
 • Badstok: Voor de grotere vogels hebben we naast een bad ook een badstok in ons assortiment. Op de badstok kun je je tamme vogel plaatsen en deze voorzien van een sproeidouche.
 • Voerbak en waterbak: We hebben een ruime sortering voer- en waterbakken van de materialen steen, roestvrij staal en kunststof voor de vogel. Stenen en roestvrij stalen bakken zijn goed schoon te maken en blijven goed staan. De kunststof bakjes passen meestal goed in de speciale voederopeningen van de vogelkooi.
 • Zitstokken: Om de vogel op meerdere plaatsen te kunnen laten zitten worden er zitstokken in de vogelkooi geplaatst. Dit kunnen betonnen zitstokken zijn, zitstokken van hout, van touw of zitstokken van kunststof of beton de betonstokken hebben het voordeel voor het slijten van nagels en snavel. Met de speciale flex- zitstokken kun je een eigen zitstok creëren. Kortom, we hebben een ruim assortiment aan zitstokken op voorraad.
 • Speelgoed: Zorg voor speeltjes in de vogelkooi waar de vogel mee kan spelen. Dit kunnen spiegeltjes, belletjes, trapjes, speeltjes van hout of touw of buffelhuid etc. zijn. Voor de papegaai hebben we speciale intelligentie speeltjes van kunststof. We hebben volop keuze aan speeltjes voor uw vogel.
 • Tuigje: Voor de iets grotere tamme vogels hebben wij vogeltuigjes in ons assortiment. Door de vogel een passend vogeltuigje aan te geven, kun je je vogel met een gerust hart ergens mee naar toe nemen.
 • Slaaphuisje: Voor in de vogelkooi hebben we speciale slaaphuisjes waarin uw vogel zich kan verschuilen als hij wil gaan slapen.
 • Transportkooi: Het beste manier om je vogel te vervoeren is om gebruik te maken van een vogellopertje. Dit is een houten transportkist waarin de vogels vervoerd kunnen worden. Deze hebben wij in verschillende soorten en maten.
 • Dierenverblijfreiniger: Regelmatig het vogelverblijf schoonmaken met dierenverblijfreiniger is een aanrader. Het verdrijft onaangename geurtjes, is insectwerend, ontsmettend en laat een frisse geur achter. Tevens hebben wij eucalyptus, Fresh4All, 100 % Clean, Dettol etc.
 • Vogelnetje: In een grote vogelkooi/ volière is het gemakkelijk als je een vogelnetje in huis hebt. Het vangen van de vogels gaat dan vaak gemakkelijker.
 • Antivorst – elementen: In een grote vogelkooi/ volière voor buiten is het in de winter verstandig om antivorst – elementen in de waterbak of drinkfles te bevestigen. Dit zorgt ervoor dat het water niet bevriest en er geen vogeltjes aan het water vast komen te zitten.
 • Informatieboekje: Om je in te lezen over de vogel (o.a. gedrag, verzorging, huisvesting) die je hebt aangeschaft of gaat aanschaffen zijn er bij ons informatieboekjes te verkr