Vogels - huisvesting

Een gedeelte van de vogels wordt gezellig in huis gehouden, omdat er dan meer contact met de dieren mogelijk is. Voor de meeste vogels is huisvesting buitenshuis geen probleem voor het dier (mits ze niet in de winterdag buiten geplaatst worden). In onze dierenspeciaalzaak hebben wij een ruime sortering aan binnenverblijven staan voor uw huisdier.

 • Binnenkooi voor één vogel: Vogels heb je in verschillende formaten. Ons aanbod van binnenkooien voor uw vogel is dan ook zeer divers van klein tot groot. Voor de papegaai hebben wij verschillende series papegaaienkooien en papegaaienstandaarden. Terwijl we voor de kanarie verschillende series kleine binnenkooien hebben in veel verschillende modellen en kleuren, met of zonder standaard.
 • Binnenkooi voor meerdere vogels: Naast de kleine vogelkooien hebben we grotere vogelkooien en kamervolières waar meerder vogels in gehouden kunnen worden. Deze hebben we in verschillende maten en modellen.
 • Buitenkooi: Vogels kunnen natuurlijk ook goed buiten gehouden worden. Volières voor buiten hebben wij in veel verschillende maten en modellen. Als u speciale wensen heeft voor een vogelkooi/ volière kunnen wij deze mogelijk voor u op maat te maken. Een groot gedeelte van de buitenvolières komen uit eigen productie.
 • Zelfbouwer: Als u zelf aan de slag wilt gaan om een volière te maken bent u bij ons aan het juiste adres. Wij hebben o.a. geïmpregneerd hout, voorfronten, vogelgaas, draadpanelen, aluminium kokers, koppelstukken, zitstokken en voerplateaus voor de doe-het-zelver. De benodigde materialen vindt u ook onze site www.dierenverblijf.eu.
 • Voerbak en waterbak: Bijna alle vogelkooien die we verkopen zijn al voorzien van water- en voerbakken. Daarnaast hebben we natuurlijk nog een ruime sortering aan voer- en waterbakken van de materialen steen, roestvrij staal en kunststof voor de vogels. Stenen en roestvrijstalen voer- en water bakken zijn gemakkelijk schoon te maken en blijven goed staan.
 • Drinkfontein/ drinkfles: Vaak wordt i.p.v. een waterbak gebruik gemaakt van een drinkfontein. Dat komt omdat een vogel nogal eens met zijn waterbakje kan gaan knoeien/ spetteren. Met een drinkfontein gaat dit veel moeilijker. Drinkfonteinen/ drinkflessen hebben we in diverse modellen en maten in ons assortiment.
 • Vogelnetje: In een grote vogelkooi/ volière is het gemakkelijk als je een vogelnetje in huis hebt. Het vangen van de vogels gaat dan vaak gemakkelijker.
 • Bodembedekking: Op de bodem van een binnen vogelkooi wordt veelal schelpenzand gebruikt. Dit is een mengeling van witzand met oesterschelpjes waaraan anijs is toegevoegd voor een frisse geur. Tevens worden er vaak beukensnippers gebruikt. Dit product neemt beter de ontlasting op van grotere vogels. Verder vindt deze groep vogels het ook leuk om met de snippers te spelen. Daarnaast hebben we Corn-bedding, vlas, hennepstrooisels en anticocidiosekorrel die ook goed als bodembedekker kunnen dienen.
 • Speelgoed: Zorg voor speeltjes in de vogelkooi waar de vogel mee kan spelen. Dit kunnen spiegeltjes, belletjes, trapjes, speeltjes van hout of touw of buffelhuid etc. zijn. Voor de papegaai hebben we speciale intelligentie speeltjes van kunststof. We hebben volop keuze aan speeltjes voor uw vogel.
 • Snacks: Om verveling van uw vogel te voorkomen is het verstandig om een vogelstick / vogelsnack in uw vogelkooi te bevestigen. De snacks hebben we in verschillende soorten en smaken in ons assortiment.
 • Broedbenodigdheden: Als u met uw vogels wilt gaan kweken hebben wij voor u de benodigde broedbenodigdheden in ons assortiment. Zoals broedblokken (in blank hout en berkenhout), nestmateriaal, kunsteieren, vogelringen, broedmachines, broedcouveuses, warmteplaten, schouwlampen en kweekvitamines.
 • Antivorst - elementen: In een grote vogelkooi/ volière voor buiten is het in de winter verstandig om antivorst – elementen in de waterbak of drinkfles te bevestigen. Dit zorgt ervoor dat het water niet bevriest en er geen vogeltjes aan het water vast komen te zitten.